4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Yılbaşında zehirleyeceklerdi

İzmir'de yılbaşı öncesi sahte rakı ve viski operasyonlarını genişleten İzmir Mali polisi, Pınarbaşı ve Çamdibi semtlerindeki iki ayrı imalathaneye yaptığı baskında çok miktarda kaçak votka ve viski ele geçirirken, 10 kişiyi de gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube ekipleri, bazı kişilerin piyasaya sahte votka ve viski sürdüğünü tespit etti. 2 ay boyunca Pınarbaşı'ndaki imalathaneyi takibe alan ekipler, dün gece hakim kararıyla baskın yaptı. Pınarbaşı ve Çamdibi semtlerindeki iki imalathaneye yapılan baskında imalathanenin sahibi ve elebaşı Cem Tunçay ile 9 adamı gözaltına alındı.

İmalathanelerde 2 bin 500 litre saf alkol, 35 bin plastik kapak, 3 bin viski kapağı, 2 bin dolu viski şişesi, 5 bin 700 boş şişe, Tarım İl Müdürlüğü'ne ait etiketler ve mühürler, kapak basma makinesi, viski dolum makinesi, 20 tonluk saf alkol ve viski varilleri, 50 bin bilyeli kapak ele geçirildi. Polis, imalathanede şahısların boş şişeleri sahte viski ve votkalarla doldurduğunu ve makinelerle bilyalı kapağı monte ettiğini belirledi.

Gözaltına alınan şahıslar ifadelerinde, 1 yıldır imalathanede sahte viski ve votka ürettiklerini ve İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa gibi 25 ayrı ile pazarladıklarını itiraf etti. Zanlıların, sahte içkileri yüzde 50 indirimle piyasaya sürdükleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan Cem Tunçay, Ali O. (30), Ender D. (32), Hasan A. (40), Bülent İ. (25), M. Kemal B. (22), Tamer K. (27), Mehmet A. (25), Abdullah Ç. (18) ve kimyager Erdal Ç. (40), "sahte içki üretmek ve satmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen malların imha edileceği belirtilirken, 25 ayrı ile dağıtılan votka ve viskilerin toplatılacağı açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 15:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?