4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

1 senede 60 kilo verdi

120 kilodan 60 kiloya inmeyi başaran İzmirli Şeyda Dülgerler, 6 yaşındaki kızının kendisinden utanarak, anaokuluna gelmemesini isteyince diyet yapmaya karar verdiğini söyledi. Özel diktirdiği 60 beden kıyafetlere kiloluyken bolca para harcadığını söyleyen genç kadın, şimdi pazardan 5 milyon liraya kıyafet alarak giyebildiğini ifade etti.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'nda araştırma görevlisi olarak görev yapan Şeyda Dülgerler, 1 sene gibi kısa bir sürede 60 kilo vererek herkesin dikkatini çekti. Genç kadının iş arkadaşları, 120 kiloluk Şeyda'nın yerine bambaşka bir kadının geldiğini söyleyerek, sadece fiziksel olarak değil duruşu, bakışı, konuşmasıyla bile çok daha aktif, genç, güzel ve kendine güvenen bir kadının doğduğunu dile getirdi. Bir anda incelen ve bambaşka bir kadın olan Dülgerler, her gün yeni bir diyetin insanlara dayatıldığı günümüzde en önemli konunun irade olduğunu belirtti. Şeyda Dülgerler, kilolu bir bayanken estetik açıdan hiçbir kaygısının olmadığını, özellikle kızı Melisa'nın söyledikleri nedeniyle diyet yapmaya karar verdiğini söyledi.

Bir senede her gün bin 600 kalorilik bir diyet programı uygulayarak 60 kilo verdiğini anlatan Dülgerler, "Estetik olarak nasıl göründüğüm beni ilgilendirmiyordu ama sağlık açısından sorunlarım oldu. Yokuş çıkamıyordum, ayakkabılarımın bağını bağlayamıyordum. Tabi öncelik sağlık açısından olan etkenler, bir de kızım Melisa" diye konuştu. Diyet yapmaya karar vermeden 2 sene önce 6 yaşındaki kızının anaokuluna başladığını anlatan Dülgerler, "Melisa anaokuluna gitmeye başladıktan sonra arkadaşlarının annelerini görmeye başladı. Onların zayıf ve manken gibi olduklarını benimse şişman ve göbekli olduğumu söyleyerek, okula gelmemi istemediğini söylüyordu. Kızım Melisa bunları söyledikten sonra kendime daha dikkatli bakmaya başladım. Çok kararlı olmam gerekiyordu ve diyet yapmaya karar verdim. Harfiyen diyeti yerine getirerek, bol su içtim, çok tembeldim merdiven çıkmaya başladım ve hareketli bir insan haline geldim" dedi.

"ANNEMDEN UTANIYORDUM"

Uyguladığı diyetin diğer diyetlerden farkını ise içerisinde değişim programı bulunması olarak açıklayan Dülgerler, her gün yediği besinlerin yerine kalorisi düşük, zararsız başka besinler koyduğunu belirtti. Kilolu olmasaydı neler yapabileceğini düşündüğünü de anlatan Dülgerler, "Bikini giyiyor olurdum, oturduğum sandalyeye sığardım, ayakkabılarımı eğilerek rahatça bağlardım. Kızım benden çekinmez ya da eleştirmezdi. Bu liste gözüme somut bir şekilde girmiş oldu" şeklinde konuştu.

Kilo verdikten sonra bacaklarının taşıdığı yük miktarının yarı yarıya azaldığını, sağlık açısından çok şeyin değiştiğini, uzun mesafeleri rahatlıkla yürüdüğünü, kıyafet bulmakta güçlük çekmediğini belirten Dülgeroğlu, kilolu bir bayanken özel dikim 60 beden kıyafetlere ancak sığabildiğini ve bunun yüklüce bir paraya neden olduğunu, kilo verdikten sonra ise pazardan 5 milyon liraya aldığı kıyafetlerle tasarruf yaptığını ifade etti.

Şeyda Dülgerler'in ilkokul 2. sınıfa giden 8 yaşındaki kızı Melisa Dülgerler ise, annesinin şimdiki halinden çok mutlu olduğunu söyledi. Annesinin eksiden sandalyelere sığamadığını anlatan küçük kız, "Beni anaokuluna almaya gelmesini istemiyordum. Çünkü arkadaşlarımın annen çok şişman diye alay etmesini istemiyordum. Annem şimdi çok güzel oldu, çok beğeniyorum annemi. Yokuşları daha hızlı çıkıyor, sandalyeye sığıyor hatta sandalye bol geliyor. Parkta benimle daha rahat oynuyor, salıncağımı sallıyor. Önceden oturup beni beklerdi. Kilo verdiği için anneme teşekkür ediyorum" diyerek annesine öpücük kondurdu.

Yaptığının çok büyük bir başarı olduğunun farkında olan genç kadın ise, bu konuyla ilgili bir kitap yazmayı düşündüğünü ve insanlara profesyonel olarak da yardım etmek istediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 12:48:35
Güncelleme :27 Aralık 2005 Salı 12:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?