9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Üzerine devrilen direk ölümüne neden oldu

İzmir'de meydana gelen olayda, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında bir taşeron firma tarafından yapılan çalışmalar sırasında, bisikletiyle işe giden 17 yaşındaki Yılmaz Akbulut'un üzerine devrilen elektrik direği ölümüne sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre, Aliağa-Menderes tren yolu hattının metro standardına çıkartılması kapsamında, Gediz Kavşağı alt geçit çalışmasının yapıldığı bölümdeki daha önceden dikilmiş olan elektrik direkleri, hattın bölge dışına kaydırılması amacıyla taşeron firma tarafından sökülmek istendi. 

Kiralık vinç yardımıyla taşeron firma tarafından direkler söktürüldüğü sırada, sökülen bir elektrik direği, bağlı kablolar sökülmediği için yaklaşık 25 metre mesafedeki bir başka direğin de kontrolsüz bir şekilde devrilmesine sebep oldu. 

Direk, yanından geçmekte olan 17 yaşındaki gencin kullandığı bisikletin üzerine devrildi. Ağır yaralanan genç, çevreden yetişenler tarafından kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırıldı. Üzerinden kimlik çıkmayan genç, hastanede hayatını kaybetti. 

Olaya İzmir nöbetçi cumhuriyet savcılığı el koyarken, soruşturma kapsamında, olay yerindeki çalışmayı yürüten taşeron firmanın yetkilileri Ş.Ö. ve M.Ö. ile taşeron firma tarafından kiralandığı ileri sürülen vinçin operatörü O.K. ifadelerine başvurulmak üzere Gaziemir Karakolu'na götürüldü. "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek"le suçlandığı iddia edilen üç kişi, karakolda alınan ifadelerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 19:31:58
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 10:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?