8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

15 bin genç kıza 6 ay boyunca bedava ped

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 15 bin genç kıza 6 ay boyunca her ay birer paket hijyenik ped verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere yönelik sosyal destek kampanyaları kapsamında yer alan kız öğrencilere hijyenik ped kampanyası ikinci yarıyılda da devam ediyor. Belirlenen 95 ilköğretim okulundaki dağıtımlara başlandı. İlk dağıtım, bugün Şehit Teğmen Murat Aslantürk İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ergenlik çağındaki kız öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan hijyenik ped paketleri, Okul Müdürü Hüseyin Kınay'a teslim edildi. Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da katıldı. Kız öğrencilerle bir araya gelen Dr. Kocaoğlu, ergenlik dönemi hakkında bilgiler verdi. Ergenlik döneminin kişiden kişiye değiştiğini söyleyen Kocaoğlu, "Yapılan tıbbi araştırmalara göre sıcak iklimlerde yaşayan kız çocuklarının buluğ çağına daha erken girdikleri tespit edilmiş durumda. Çocuklarımızın bu dönemlerinde sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimlerine destek olmak, bilgileri doğru ve güvenilir kaynaklardan almalarını sağlamak çok önemli" dedi.

Dr. Kocaoğlu'nun öğrencilerle gerçekleştirdiği bilgilendirme amaçlı sohbet toplantısında kız öğrenciler, büyükleriyle konuşmakta güçlük çektikleri bu konularda konuşmaktan, aydınlatıcı ve samimi diyalogdan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Dar gelirli öğrencilere ücretsiz sağlık hizmeti veren, okullarda süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kampanyayla ergenlik çağındaki kız öğrencilere sağlıklı yaşam amacıyla ped dağıtıyor. Ped dağıtımından, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen metropoldeki 95 ilköğretim okulunun 6, 7 ve 8. sınıflarında öğrenim gören 14 bin 822 öğrenci yararlanacak. Ped dağıtımı, aylık birer paket olmak üzere Nisan-Mayıs, Haziran, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştirilecek.

Kampanya kapsamında bu yıl sonuna kadar toplam 88 bin 932 paket ped dağıtılacağı, dağıtımın Konak'ta 30, Bornova'da 17, Çiğli'de 7, Buca'da 10, Balçova'da 3, Gaziemir'de 4, Güzelbahçe'de 2, Narlıdere'de 5 ve Karşıyaka'da 17 okuldaki kız öğrencilere yapılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 20:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?