8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

57 yılın cenaze kayıtları bilgi bankasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol alan içinde gerçekleştirilen cenaze gömülerinin bilgilerini, geriye dönük 57 yıllık süreci kapsayacak şekilde bilgi bankasına yükledi.
Bilgi bankasına yüklenen 1949 yılından bu yana yapılan toplam 470 bin 13 adet cenaze işleminin bilgileri, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin www.izmir.bel.tr adresli web sitesine de aktarıldı. Böylece vatandaşlar, sanal ortamda da yakınlarının cenazelerinin gömülü bulunduğu mezar adalarını rahatlıkla bulabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki toplam 42 mezarlıktan Yeni Buca, Doğançay, Hacılarkırı, Y. Gaziemir, Çiğli Göçmen, E. Buca, Yeni Balçova, Örnekköy, Yukarı Narlıdere, Doğanlar Köy, Gökdere Köy, Naldöken Köy, Uzundere Köy, Narlıdere Yeni Köy, Yarendede Köy, Kavaklıdere Köy Mezarlıkları'nda halen gömü yapılabiliyor.
Balatçık, Çamdibi, B. Çiğli, Soğukkuyu, Yeşilyurt, Eski Balçova, Dedebaşı, E. Gaziemir, Kokluca, Paşaköprü, Serinkuyu, Altındağlar Köy, Gültepe, Pınarbaşı, Bornova, Işıkkent, A. Narlıdere Mezarlıkları'nda ise daha önceden cenazesi olup, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu'na göre gömü tarihinden itibaren 5 yılı dolduran cenazelerin üstüne aile bireylerinin onayı alınarak veya daha önceden alınmış aile kabirlerindeki boş olan yerlere de gömü yapılıyor.


.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 14:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?