4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Babasının karaciğeriyle sağlığına kavuştu

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla, Mehmet Geçer'den alınan karaciğer 3 yaşındaki kızı Nagihan'a nakledildi.

Doğuştan Histiositoza bağlı karaciğer sirozu nedeniyle tedavi gören 3 yaşındaki Nagihan Geçer, babası sayesinde şifa buldu. EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Aydoğdu ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alper'den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen nakille minik kız karaciğere kavuştu.

Manisa'da bir fabrikada işçi olarak çalışan 5 yıllık evli 32 yaşındaki Mehmet Geçer, kızının doğumundan itibaren tedavi gördüğünü ancak olumlu sonuç alınamadığını belirterek, "Doktorlarımız kızımın kurtulması için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediklerinde hiç düşünmeden kabul ettim. Yapılan testler olumlu sonuç verince, kızımla ameliyat masasına yattım. Kızımı yeniden sağlığına kavuşturduğum için çok mutluyum" dedi.

Türkiye'nin cümleleri tersten en hızlı şekilde söyleyen kişi unvanını taşıdığını açıklayan Geçer, "Cümleleri tersten söylemek çocukluğumdan beri çok ilgimi çekiyordu. 19 yıldır cümleleri tersten kurabiliyorum. Bunun için çok çalıştım ve bir rekor kırdım. Bu çok güzel bir duygu. Ancak hiçbir şey şu anda yaşadığım mutluluğun yerini tutamaz" diye konuştu.

Kliniklerinde bu yıl başından itibaren 55 tanesi canlıdan olmak üzere toplam 75 karaciğer nakli ameliyatının gerçekleştirildiğini belirten EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kılıç ise, "Ameliyat sonuçlarımız çok iyi. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu sayıyı 100'e çıkarmak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 10:52:30
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 17:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?