4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Başsavcıdan 5 yıldızlı tanıtım

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, gazetecilerle yaptığı bilgilendirme ve tanışma toplantısında hedeflerini anlattı. Türkiye'nin en görkemli adliyesi olan İzmir Adliye Sarayı içerisinde bulunan sosyal tesisleri de gezdiren Özler, 5 yıldızlı otel görünümündeki tesislerin herkese açık olduğunu söyledi.

İzmirli gazetecilerle kahvaltılı bir toplantı yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler yaptığı konuşmada, Foça Tarım Açık Cezaevi'nde günde 3.5 ton süt ürettiklerini, birçok müessese zarar ederken, 256 milyar lira net kar elde ettiklerini belirtti. Özler, "Uyuşturucu satmak, silahlı gasp yapmak suçundan cezaevine girenler, kader mahkumları olduklarını söylüyorlar, yok öyle bir şey. Bizim devlete olan sorumluluklarımız var. Biz bu insanları kazanmak istiyoruz. İki okul bir cezaevi kapatır diyorlar, bunun daha kolayı var. Cezaevlerini okula dönüştüreceğiz" dedi.

Kamuoyunda çok tartışılan Aliağa'nın Yeni Şakran Beldesi'ne cezaevi yapılması konusunda görüşlerini ifade eden Başsavcı Emin Özler, "Şakran'a cezaevi yapılmasını istemediler. Devlet deniz kenarında, zeytinliklerin arasına cezaevi yapar mı? Belki Buca'da 50 sene önce şehir dışında bir araziydi, ancak şimdi şehir içerisinde kaldı. Cezaevinin yapımı 2005 yılı ödenek planı içerisine alındı ama biz hala 'orası mı, olsun burası mı olsun' diye bir döngü içerisindeyiz. Ben cezaevinin Şakran'a yapılmasından yanayım. İçerisinde herkesin çalışacağı atölyeler olan, eğitim yapılabilecek bir yer olmalı. İnsanlar gün sayarak, ziyaretçi bekleyerek günlerini geçirmemeli. Belki Şakran'ın tepelerine hükümlülerin çalışacağı entegre et tesisi kurarız. Böyle bir kompleks için 400- 500 dönüm arazi gerekli. Sulu tarımın olduğu yere cezaevi yapılmaz, gidip de Şakran'ın içerisine cezaevi yapacak değiliz" diye konuştu.

Başsavcı Özler, sahile vuran milyonlarca deniz yıldızından eline gelenleri tekrar denize atan adamın hikayesini de anlatarak, "O kadar deniz yıldızı varken belki 100 tanesini denize atmak çok önemli değilmiş gibi görünebilir, ama denize son atılan deniz yıldızı için çok şey değişmiş demektir. Bu nedenle 15-20 yaş arası çocukları tekrar topluma kazandırmamız lazım, en küçük bir ihmal ya da savsaklama olamaz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Emin Özler ve beraberindeki gazeteciler, İzmir Adliyesi bünyesinde yer alan sosyal tesisleri gezdi. 5 yıldızlı otel görünümünde olan sosyal tesislerde kuaför, otopark, konaklama, restoran, konferans salonu ve kreş gibi birçok imkanın bulunduğunu belirten Özler, buralarda çalışanların da hükümlü olduklarını ancak onlara iş ve sigorta imkanı vererek topluma kazandırdıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 15:46:17
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 16:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?