4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Bisikletli çevreciler, İzmir sokaklarında tur attı

'Daha temiz bir şehir, çevre sağlığı, yeni bir otomobil kullanma kültürü ve motorlu araçların yaşamımızdaki olumsuz etkileri' gibi konuları vurgulamak amacıyla, 16-22 Eylül tarihleri arasında ilan edilen "Avrupa Yeşil Hareket Haftası" çerçevesinde, bisikletli çevreciler, İzmir sokaklarında tur attı.

Çok sayıda Avrupa kentinin desteklediği ve Türkiye'de Çevre Bakanlığı'nın koordine ettiği "Avrupa Yeşil Hareket Haftası" kapsamında, bugün 'Otomobilsiz Kent Günü' etkinlikleri düzenlendi. İl Çevre Müdürlüğü'nün çağrısı ile Gündoğdu Meydanı'nda toplanan çok sayıda çevreci, bisikletleriyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı takip ederek Üçkuyular Vapur İskelesi'ne ulaştı. Kordon Derneği, ÇEKÜL Vakfı Ege Bölge Koordinatörlüğü, Bisiklet Sevenler Grubu ve gönüllü İzmirliler'in katımıyla gerçekleştirilen bisiklet turu ile bisiklet yollarının kullanılabilir şekilde hayata geçirilmesi, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılarak otomobilden kaynaklanan hava kirliliğinin minimum seviyeye düşürülmesi mesajı verildi.

Bu yıl ikinci defa organize edilen etkinlik hakkında konuşan İl Çevre Müdürlüğü Şube Müdürü Necat İnce, çevre ve yeşili koruma bilincinin artması için düzenlenen etkinliğin çok önemli olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 13:50:43
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 13:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?