9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Böbreğiyle hayat arkadaşına hayat verdi

Böbrek yetmezliği hastası Nermin Yanık, 13 yıllık eşi Ömer Yanık'ın verdiği böbrekle yaşama döndü. 14 aydır organ bekleyen Nermin Yanık (35) aynı yastığa baş koyduğu eşi Ömer Yanık'ın (41) böbreğiyle yeniden yaşama döndü.

Sağlık Bakanlığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla iki çocuk annesi Nermin Yanık'a eşinin böbreği nakledildi. Uzman Dr. Serdar Kaçar, Doç. Dr. Alp Gürkan, Opr. Dr. Cezmi Karaca, Opr. Dr. Can Varılsuha ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon dört saat sürdü. Başarılı operasyon sonrasında hasta Nermin Yanık, eşine minnettar olduğunu belirterek, "Bugüne kadar her türlü sorunu beraber aştık. Eşim sayesinde sağlığıma kavuştum, çok mutluyum" dedi.

Eşine böbreğini veren Ömer Yanık ise "13 yıldır evliyiz. Hasta olduğunu duyduğumda çok üzülmüştüm. Çok araştırma yaptım ve sonunda ben kendi böbreğimi vermeye karar verdim. Bu kararı alırken bir an olsun tereddüt etmedim. Eşimin yaşaması için her şeyi göze alırım. O benim iki çocuğumun annesi. Yeniden yaşama dönmesi, benim için anlatılmaz bir duygu" diye konuştu. Böbrek naklini yapan ekip, Nermin ve Ömer Yanık çiftinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 15:05:17
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 15:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?