8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Büyükşehir belediyesi, yolcu memnuniyetini ölçüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü metro ve raylı sistem projeleriyle kentin toplu ulaşım sorununu kökten çözmeyi hedeflerken, toplu ulaşımdan faydalanan vatandaşların memnuniyetini ölçmek ve taleplerini değerlendirmek için anket çalışması başlattı.

Eshot Genel Müdürlüğü, bugün başlayan ve bir hafta sürecek olan "Yolcu Memnuniyeti" anketiyle 6 bin İzmirli'ye ulaşarak, toplu ulaşımla ilgili önerilerini ve beklentilerini soracak. Anketler tüm hatları kapsayacak şekilde duraklarda veya otobüslerde yolcularla yapılacak. 24 sorudan oluşan ankete katılan İzmirliler'in görüşleri, ulaşımda geleceğe yönelik planlama çalışmalarında belirleyici olacak. Türkiye Devlet İstatistik Kurumu'nun desteğiyle hazırlanan anket çalışmasını, bu konuda eğitim alan 35 Eshot Genel Müdürlüğü görevlisi gerçekleştirecek.

Metro ve raylı sistem projeleriyle İzmir'in toplu ulaşım sorununu kökten çözmeyi hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu projelerle kentimize hızlı ve konforlu ulaşım sistemlerini kazandırırken, diğer yandan toplu ulaşımda Eshot ve İZULAŞ otobüslerini kullanan vatandaşlarımızı rahatlatacak önlem ve yatırımları da gerçekleştiriyoruz. 2006 yılı içerisinde 50 solo, 50 körüklü olmak üzere 100 yeni klimalı otobüsü sonbaharda İzmirliler'in hizmetine sunacağız. İhtiyaç duyulan semtlerde kapalı duraklar yapıyoruz. Tüm bunları yaparken vatandaşlarımızın da görüşlerini almak ve beklentileri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmek için anket çalışması başlattık" dedi.
Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Amacımız kentin ulaşım sorununu çözmek, toplu ulaşımda vatandaşlarımıza daha konforlu bir hizmet sunmak. Vatandaşlarımızın tespitlerini ve önerilerini içeren anket sonuçları geleceğe yönelik planlama çalışmalarımıza büyük katkı koyacak ve bize ışık tutacaktır. Anket çalışmasına destek vererek zamanını ayıran tüm İzmirliler'e şimdiden teşekkür ediyorum."

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 19:16:47
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 19:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?