8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Büyükşehir Belediyesi'nden dere ıslah çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve beldelerdeki derelerin ıslahı için çalışma başlattı. Başkan Aziz Kocaoğlu, Yeni Foça'da bugüne kadar ıslah edilmeyen tüm derelerin ıslah edileceğini açıkladı.

5216 sayılı yasayla 10 ilçe ve 38 ilk kademe belediyesinin sınırlarına dahil olmasıyla sorumluluk alanı genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yerleşim alanlarının sorunlarını tek tek ele alarak çözmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ilçe ve ilk kademe belediye başkanlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde öncelikli sorun olarak belirlenen yolların asfaltlanması işi geçtiğimiz yıl büyük ölçüde tamamlandı. Birçoğu turistik yerler olmasına rağmen yıllardır yaşanan ve büyük bir çevre sorunu olan evsel atıkların bertaraf edilmesi içinde ilçelerde arıtma tesisi kurma çalışmaları başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerdeki en büyük sorunlardan biri olan derelerin ıslahına başlıyor. Başta turistik yerleşim alanları olmak üzere başlatılan dere ıslah programı, diğer yerleşim alanlarında da devam edecek. Ürkmez Belediyesi önündeki derenin ıslahına başlayacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça'daki 12 derenin ıslahını da gerçekleştirecek.
İZSU Genel Müdürlüğü, Tahtalı havzasında yer alan Menderes İlçesi'ndeki 5 derenin ardından Yeni Foça'daki derelerin ıslahı için proje ihalesine çıktı. Bu kapsamda 12 derenin ve derelerin üst havzalarında suyu geciktirmek ve teressubatı önlemek için kurulacak 4 tersip bendinin projeleri hazırlanacak. 6 aylık proje süresinin ardından imalat çalışmaları başlayacak. Yıllardır belde halkının sıkıntılarına neden olan, kış aylarında taşkın yaratan derelerin ıslahıyla bu önemli sorun da çözülmüş olacak.

İlçe ve beldelerde altyapı ve çevre yatırımlarının devam ettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hizmetlerimizi adil ve eşitlikçi bir anlayışla sürdürüyoruz. Şimdi de ilçelerimizde taşkınlara neden olan ve yeterli kaynak olmadığı için yıllardır ıslah edilemeyen derelerimizin ıslahını yaparak önemli bir çevre yatırımı daha gerçekleştireceğiz. Böylelikle kış aylarında taşarak can ve mal kayıplarına neden olan, yaz aylarında koku ve sinek üreten derelerimizi ıslah ederek temizleyeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 13:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?