8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Çalışan çocuklar için değerlendirme toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından yürütülen "Mobilya Sektöründe Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Sona Erdirilmesi ve Çocukların Eğitime Yönlendirilmesi Projesi" değerlendirme toplantısı İzmir'de yapıldı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan ILO Türkiye Temsilcisi Gülay Aslantepe, projeyle çalışma yaşamında insana yakışır iş ortamı yakalamayı hedeflediklerini anlattı. Aslantepe, "Türkiye, 70 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük 20. ekonomisidir. Uluslararası herhangi bir kuruluşun Türkiye'ye sağladığı katkı denizdeki bir su damlası kadar olacaktır. Bu projeler genel olarak daha önce denenmiş ya da ilk defa denenecek olan projelerdir. Çocuk emeğini sonlandırma projesinin denendiği 80 ülke içerisinde en başarılı ülkelerden biri Türkiye olmuştur. Biz bir katalizatör görevi yapmaktayız" dedi.

İnsana çok ciddi yatırımlar yapmak gerektiğini ifade eden Aslantürk, "Sırf kendi geleceğimiz için bile olsa çocuklarımıza son derece iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor. Bugün sosyal güvenlik kurumları açık veriyor, bunun nedeni kayıt dışı ekonomidir. Nitelikli hiçbir insan kayıt dışı çalışmaz, çalıştırılamaz. O nedenle çocuklarımıza en başından itibaren en iyi eğitimi vermemiz gerekiyor. Bu çalışmaları çocuklar için görünse de aslında kendimiz için yapmalıyız" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş İzmir Grup Başkanı Sıddık Topaloğlu ise, çocuk işçiliğiyle mücadelede sadece tek bir kuruma görev düşmediğini, herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini söyledi. İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam da, eğitimin yakıcı bir şekilde kendisini hissettirdiğini kaydederek, eğitim sistemindeki aksaklıkları en iyi şekilde tespit ederek, çocukları eğitime kazandırmaya ve geleceği şekillendirmeye ihtiyaç olduğunu, oda olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 19:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?