4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çekilişle tüp bebek sahibi olma hakkı kazandı

İzmir'de "Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği" tarafından, çocuk sahibi olmak isteyenlere yönelik gerçekleştirilen toplantıya katılanlar arasında çekilişle belirlenen bir çift, İrenbe Tüp Bebek Merkezi'nde ücretsiz tedavi olma hakkı kazandı.

Ege Palas Oteli'nde gerçekleştirilen ücretsiz toplantıya katılan ve tedavi yolu ile çocuk sahibi olmak isteyenlere, İrenbe Tüp Bebek Merkezi uzman hekimleri tarafından tedavi yöntemleri hakında bilgi verildi. Toplantıya katılan çiftler, Prof. Dr. Nurettin Demir, Op. Dr. Dilek Aslan, Op. Dr. Feruh Zorlu ve Embriyolog Dr. Füsun Karaaslan tarafından verilen sempozyumun ardından karşılıklı soru cevap yöntemiyle konu hakkında bilgilendirildi. Toplantının sonunda yapılan çekilişle İpek (30) - İbrahim Öndeş (35) çifti, İrenbe Tüp Bebek Merkezi'nde ücretsiz tedavi olma hakkı kazandı. Eşi çalıştığı için toplantıya tek başına katıldığını söyleyen sınıf öğremeni İpek Öndeş, çok mutlu olduğunu dile getirerek, "8 yıllık evliyim, ilk evlendiğimizde çok genç olduğumuz için bebek sahibi olmayı düşünmemiştik, sonra da o bizi düşünmedi. Daha önce tüp bebek yöntemini bir kere denedik, ancak başarılı olamadık. Bugün buraya da eşim çalıştığı için çok istekli gelmemiştim ancak kısmetimiz varmış. En azından parasal yönden stres yaşamayacağımız için bu tedavinin faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

İrenbe Kadın Hastalıkları ve Doğum Dalı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Demir ise, çiftlerin medyanın da etkisiyle tüp bebek konusunda oldukça bilinçlendiğini ve eskiye oranla başvuruların arttığını ifade etti. Toplantıya katılanlara ayrıca, yaklaşık maliyeti 2 bin dolar olan tedavi için yüzde 10 indirim yapılacağı da belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 20:50:26
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 17:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?