8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Çeşme'de, stratejik plan toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, gelecek 10-15 yılda İzmir'e yön verecek projeleri belirlemek ve bu konuda yol haritası çizmek için hazırladığı Stratejik Planlama toplantısının en geniş kapsamlısı Çeşme'de başladı.

Ilıca Otel'de yapılan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Mani, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, teftiş kurulu başkanı, belediye şirketlerinin genel müdürleri, müdür yardımcıları ve belediye danışmanları olmak üzere 70'e yakın üst düzey yönetici katıldı. 

İki gün sürecek olan toplantıyı değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Stratejik Planlama çerçevesinde İzmir'e yönelik hazırlanan 500'e yakın projeyi bu iki günlük süre zarfında detaylı olarak değerlendireceklerini söyledi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 70'e yakın üst düzey yöneticisinin katıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Bu toplantıda Stratejik Planlama aşamasında geldiğimiz noktayı irdeleyip, projeleri görüşüp, çalışma takvimi belirleyeceğiz. İzmir'in geleceğiyle ilgili 500'e yakın projeyi burada tartışıp gerekliliğini konuşup değerlendirme yapacağız ve buradan çıkan sonuçlara göre yol haritası belirleyeceğiz. Daha sonra bu toplantılarda belirlenen projeler, belirli bir aşamaya geldikten sonra önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne, ardından da kentin dinamiklerine sunarak tartışmaya açacağız. Yani hazırladığımız projeleri valilikle, basınla, sivil toplum örgütleriyle, odalarla ve konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla tartışıp, Stratejik Planımızı belirleyeceğiz" diye konuştu. 

500 civarındaki projenin hangisinin öncelikli olacağına yapılan toplantılar sonunda karar verileceğini kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu konuda Stratejik Planlama devam ettiği için kesin bir şey söylemek yanlış olur. Biz Stratejik Planlamayı yasal zorunluluk olduğu için değil, gerçekten İzmir'e faydalı projeler üretmek için hazırlıyoruz. Bunun için bir birim kurduk ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'nden danışmanlık desteği alıyoruz. Planlamayı hazırlayan arkadaşlarımız; dünya ve Türkiye'nin çeşitli kentlerini İzmir'le kıyaslayarak, kentlerin vizyonlarını belirleyerek çalışma yapıyorlar. Tabii Stratejik Planlama, statik değildir. Zaman içinde sürekli değişecek, yenilenecek, gelişecektir. Günün gelişen koşullarına göre ötelenmesi gerekenler ötelenecektir. Bunun için de APK Daire Başkanlığı, bünyesinde kurduğu bir birim ile planın sürekli yenilenmesi, geliştirilmesi ve takibi konusunda görev yapacaktır" dedi. 

Stratejik Planlama ile ilgili hazırlanan 500 civarındaki projenin içinde kamuoyu tarafından bilinenler olduğu gibi henüz bilinmeyen projeler de olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "Bu projeler için de hiç para harcanmayacak. Çok cüzi bütçe ile yapılabilecek ya da çok para harcanacak projeler var. Ama bu 500 proje, 500 metro, 500 kültür merkezi ya da 500 fuar demek değildir. Bu projelerin hemen gerçekleşecek olanları olduğu gibi 3 yıl içinde başlatılması yapılamayacak olanları uzak hedef olarak belirliyoruz. Bu tür toplantılar ihtiyaç duyduğumuzda yinelenecektir" diye konuştu. 

Metro konusuna da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Projelerde metro inşaatında olduğu gibi belli gecikmeler, durağanlıklar ya da sorunlar yaşanabilir. Çok büyük bir kurumu yönetiyoruz. Bunların olmasını kimse istemiyor, biz de istemiyoruz. Bunu İzmir'de herkes bilmeli ki metroda yapılan çalışmaların hepsi yasalara uygun olarak yürümektedir. Biz şu anda metrodaki sorunu kentin yararına en kısa sürede nasıl gideririz diye bakıyoruz. Bu çalışmalara gölge düşürecek davranışlara hiç birimizin hakkı yoktur. Biz eleştirilere her zaman açığız. Ama olmayan şeyleri varmış gibi göstermek de İzmir'e haksızlık olur. Bütün İzmirliler'den bu konuda bize destek olmalarını istiyorum" dedi. Başkan Kocaoğlu, EXPO'nun teması konusunda da 2 Mayıs'ta Ankara'da Dışişleri Bakanı'nın katılımı ile bir açıklama yapılacağını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 18:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?