4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Eski başkanın dramı

Bir zamanlar İzmir Çiçekçiler ve Tohumcular Derneği Başkanı olan Haşmet Akbaşoğlu, geçimini sokaklarda çöpten topladığı kağıt ve metallerden sağlıyor.

İzmir'in Basmane semtinde 37 yıl Toros Çiçekçiliği işleten ve 1970-1974 yılları arasında da Çiçekçiler ve Tohumcular Derneği Başkanlığı yapan, döneminde tüm çiçekçiler tarafından saygı ve sevgiyle anılan Haşmet Akbaşoğlu, yaşam hikayesiyle herkesi duygulandırıyor.

Geçimini çöpten sağlayan 72 yaşındaki Akbaşoğlu, sabah erken saatlerden akşamın karanlığına kadar süren geçim mücadelesi sonunda bir paket sigara, bir de ekmek parası kazandığı zaman rahat bir uyku çektiğini söyledi.

Çöp bidonlarını karıştırırken şiirler ve şarkılar söyleyen Akbaşoğlu, "Ne iş yapıyorsunuz?" sorusuna da, "Katı atık değerlendirme sektöründe çalışıyorum" diye cevap veriyor. Altınpark'ta tek göz odada yaşayan Akbaşoğlu, "Yaptığım işten utanmıyorum. İhtiyacım olduğu içinde yapmıyorum. Başkalarından bir şeyler isteyeceğime, el açacağıma kendi kendime yetmeye çalışıyorum. 4 çocuğum var ama herkes kendi hayatını yaşıyor. Hiç kimseye ihtiyacım yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 15:26:11
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 15:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeniz narlı IP: 176.54.205.xxx Tarih : 29.04.2012 15:23:27

 ahhh haşmet baba ahhh sen bu duruma düşecek adammıydın be o basmanenin bütün garibanları yanında karnını doyururdu yatardı iyilik yap kötülük bul hesabımı oldu şimdi ALLAH yardımcın olsun baba hayatta unutmam iyiliklerini izmire geldiğimde kesin uğruycam seni bulmaya çalışcam inşallah ...