9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Fransız Konsolosluğu önünde protesto

Fransa'nın sözde Ermeni soykırım iddialarının reddedilmesini suç sayan yasanın kabul etmek istenmesi ve Yunanistan'ın Selanik Kenti'nde sözde Rum Pontus soykırım anıtının açılması, İzmir'de Anavatan Partisi ve Saadet Partisi İl Teşkilatları tarafından protesto edildi.
 
İzmir'de ilk protesto Anavatan Partisi İl Teşkilatı'na mensup grup tarafından Fransa Konsolosluğu önünde yapıldı. Fransa'nın İzmir Konsolosluğu önüne ellerinde bayraklar, parti flamaları ve siyah çelenklerle gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Anavatan Partisi İl Başkanı Sedat Demirer, "Kaynaşmış bir toplum içerisinde Ruslar'ın ve işgal ülkelerinin kışkırtmalarıyla, yaşadıkları ve karınlarını doyurdukları, güvenliklerini sağlayan devlete isyan eden, zulmeden, katliam eden Ermeniler'dir. Mazlum ve mağdur olan, yüzbinlercesi katledilen, tecavüze uğrayan masum Anadolu Müslümanları'dır. Fakat Ermeniler bir asırdır yaygara yapmakta, basın, yayın ve propaganda yoluyla dünyayı aldatmaya çalışmakta, haçlı ruhuyla hareket eden bazı devletler de onlara destek olmaktadır" dedi.
 
Demirer, Fransa'nın işine geldiği gibi katliam tarifi yaptığını, Ruanda'da 100 gün içerisinde kendi sorumluluk bölgesindeki katliama müdahale etmeyerek, 200 bin kişinin öldürülmesine seyirci kaldığını söyledi. Açıklamanın ardından Fransa Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakan grup, daha sonra bu kez Yunanistan'ın İzmir Konsolosluğu'na gitmek üzere ayrıldı.
Fransa Konsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemi alan polis, bu defa güvenlik önlemini Yunanistan Konsolosluğu çevresine kaydırdı. Güvenlik önlemi alındığını gören Yunanistan Konsolosluğu görevlilerinin işlemleri durdurarak, kepenkleri kapattıkları gözlendi. Anavatan Partili grup bir süre sonra bu defa Yunanistan Konsolosluğu önüne geldi. Burada da bir açıklama yapan İl Başkanı Demirer, "Yunanistan Hükümeti'ni de Selanik'te Pontus Soykırımı Anıtı açtığı için Anavatan Partisi olarak protesto ediyor ve onları kınıyoruz" diye konuştu.
İl Başkanı Demirer ve beraberindekiler, daha sonra Yunanistan Konsolosluğu'na da siyah çelenk bıraktıktan sonra buradan ayrıldı. 
 
Anavatan Partisi grubunun ardından SP İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç ve bir grup partili de Yunanistan Konsolosluğu önüne geldi. Ellerinde Türk bayrakları ve parti flamaları taşıyan SP'liler adına Yunanistan'ı kınayan basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Kılıç, şunları söyledi:
"Yunanlılar, suni gündem oluşturarak sözde soykırım iddiasını ortaya atmaktadır. Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan suç isnat etmektedir. Yunanlılar, İzmir ve Ege'yi işgal ettiklerinde yaptıkları zulümleri, işkenceleri, beşikteki bebeklere kadar işledikleri cinayetleri, yıkımları, katliamları ne çabuk unuttular! Atalarımızın, yüzyıllarca hakimiyeti altında yaşayan halklara olan hoşgörü ve adaleti, topraklarında sağladığı barış ve huzuru aslında bütün dünya biliyor. Buna rağmen Türk Milleti'ni soykırımcı ilan etmek insafla bağdaşmaz. Ülkemizin üzerindeki kara hesapları için zemin hazırlanıp, üstümüze çamur atıyorlar. Bütün bu yaklaşımların ardında Sevr hesapları yatmaktadır. Yunanistan'ın yapmış olduğu bu çirkin ve küstah girişimi şiddetle kınıyoruz".
 
Açıklamanın ardından Yunanistan Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı. İzmir'de her iki parti tarafından gerçekleştirilen siyah çelenk koyma eylemleri olaysız bir şekilde sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 18:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?