9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Gazeteciler Cemiyeti'nden Başkan Kocaoğlu'na ziyaret

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Erol Akıncılar başkanlığındaki yönetim kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Kocaoğlu, belediyesinde bugüne kadar kapalı kapılar ardında hiçbir şeyin olmadığını, bundan böyle de olmayacağını söyledi.

Yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilk ziyaretlerini İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'a yaptıklarını, ikinci ziyaretlerinin ise Başkan Kocaoğlu'na olduğunu belirten İGC Başkanı Akıncılar, basınla diyalogları nedeniyle Kocaoğlu'na teşekkür etti. Kocaoğlu'nun başkanlığı döneminde iyi hizmetlerin olduğuna, ancak iyi gitmeyen şeylerin de bulunduğuna değinen Akıncılar, "Bizden şikayet etmeyiniz. Biz de sizler gibi kamu yararına iş yapıyoruz, hizmet ediyoruz" dedi. Akıncılar, İzmir'de bazı kuruluşların "üzerlerine vazife olmayan işlere" de karıştığını, bu karışmayı ise geleceklerine yönelik davranışlar olarak gördüklerini kaydetti.

İzmir'in sahibinin İzmirliler olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu ise, göreve geldiğinden bu yana üzerine düşen her şeyi yapmaya çalıştığını, şu ana kadar bir sıkıntının olmadığını bildirdi. EXPO'nun hem İzmir'i, hem de Türkiye'yi ilgilendiren bir konu olduğunu, o nedenle hükümetle işbirliği içerisinde çalıştıklarını anlatan Kocaoğlu, önlerinde daha zor bir organizasyon olan Universiade deneyiminin bulunduğunu söyledi. Universiade'da 600 Büyükşehir Belediyesi personeli ile Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nden 10 bin pırıl pırıl gencin görev yaptığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Belli mekanları işgal ediyorsak, bunun gereğini de yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Akıncılar'ın dile getirdiği bazı kuruluşların üzerlerine vazife olmayan işlere kalkıştığı yönündeki sözlere değinen Kocaoğlu, "Hem terzisiniz, hem de elbisenin içine giriyorsunuz, bunlar kente zarar veriyor. Bu kentte birlik ve beraberlik sağlanmış durumda. Bunu hiç kimsenin bozmaya hakkı yok. Hiç kimsenin insanların aklını karıştırmaya hakkı yok. Hiç birimiz çizmeyi aşmayalım" şeklinde konuştu.

Kendisinin kafalardaki belediye başkanı fotoğrafına oturmadığını, oturmak da istemediğini, basın mensuplarını eleştirmediğini, sadece faaliyet raporu görüşüldüğü sırada serzenişte bulunduğunu ifade eden Kocaoğlu, bu serzenişi de metro ihalesiyle ilgili bilgi eksikliğinden kaynaklanan bazı şeylerin yanlış yazılması nedeniyle dile getirdiğini vurguladı. Hep uzlaşmacı davrandığını, bunun teslimiyet olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Kocaoğlu, "Ben 56 yaşında belediye başkanı oldum, belli bir kişiliğim gelişti, bu çerçevede İzmir'i yönetiyorum. Ama şunu çok iyi bilin ki; belediyede kapalı kapılar ardından bir şey olmaz" dedi.

Başkan Kocaoğlu, İGC Başkanı Erol Akıncılar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 19:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?