8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Görme engelli kursiyerlere bilgisayar sertifikası

Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği İzmir Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlenen bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan 10 görme engelli kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene onur konuğu olarak davet edilen "Görmeyenlerin TBMM'deki Gözü" diye adlandırılan AK Parti İstanbul Milletvekili Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Lokman Ayva, duygulu bir konuşma yaptı. Kendisi de görme engelli olan Ayva, Türkiye'nin en büyük reform yasalarından biri olan Özürlüler Yasası Meclis'ten çıkarılırken sabahlara kadar uyumadığını söyledi. Türkiye'nin ilk görme engelli milletvekili olan Ayva, "Yüzde 100 başarılı bir kanun hazırladık ve Türkiye'de yaşayan özürlü vatandaşların sorunlarına nokta koyduk" dedi.

Önceden özürlü çocukların, herhangi bir sosyal güvencesi olmadığı taktirde eğitim alamadığına dikkat çeken Lokman Ayva, artık güvencesi olan ya da olmayan ayrımı yapılmadan, özürlü çocukların tüm eğitim masraflarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirtti. Ayva, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özürlüler için 300 milyon YTL talep ettiğini ve Başbakan'ın, kanunun yürürlüğe gireceği 2007'nin temmuz ayında özürlülere 1.2 milyon YTL vereceğini taahhüt ettiğini söyledi. Bu kanunla özürlü aylıklarının hafif sakatlar için 24 YTL'den 130 YTL'ye, orta ve ağır sakatlar için de 200 YTL'ye yükseltildiğini ifade eden Ayva, ayrıca kanunda yer alan 41. maddenin büyük önem taşıdığını, bundan sonra özürlü vatandaşlara kötü muamele eden ya da hizmet vermeyenler hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi. Ayva, bu kanunun uygulama şeklinin tüm dünyaya örnek teşkil etmesini ümit ettiklerini de dile getirdi.

Konuşmaların ardından kursa katılan 10 görme özürlü kursiyere sertifikaları takdim edildi. Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği üyeleri de, kendilerine destek olan Sosyal İşlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ve İstanbul Miletvekili Lokman Ayva'ya plaket sundu.

Törene, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, İstanbul Milletvekili ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Lokman Ayva, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Nazlı, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Genel Başkanı Yusuf Çelebi ve Dernek İzmir Şube Başkanı Atilla Korkmaz, Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürü Süleyman Bayramoğlu ve birçok davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 20:04:41
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 20:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?