8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Gültepe Samsun Caddesi yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde başlattığı cadde, bulvar ve yol düzenlemelerine Gültepe Samsun Caddesi ile devam ediyor.

Uzun yıllardan bu yana yıpranan ve bir süre önce altyapı çalışmaları gerçekleştirilen Samsun Caddesi'ni yepyeni bir çehreye kavuşturacak düzenleme başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin pek çok bölgesinde proje ve yapım çalışmalarına başlanan yol, cadde, bulvar ve meydan düzenlemelerinin hem trafik yoğunluğuna çözüm getireceğini hem de kenti çağdaş görünüme kavuşturacağını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kentin iç bölgelerinde kalmış ve yıllardır onarım görmeyen yollar için de çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarımız hem bu bölgelerde oturan vatandaşlarımızı daha modern bir çevreye kavuşturmuş olacak hem de sürücülerin bu yolları daha rahat kullanmasını sağlayacak" dedi.
Gültepe'de bulunan mezarlık önünden başlayarak yaklaşık 1.5 kilometrelik güzergah boyunca yapılan çalışma kapsamında mevcut yol ve tretuvarlar betonarme olarak yenilenecek. Bu sayede eğimi yüksek olan bölgede yol ve tretuvarlarda bozulma olmayacak. Yapım çalışmalarına başlanan düzenlemenin mayıs ayı ortalarında tamamlanması hedefleniyor.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 16:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?