9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Hasta aşıklar birbirine umut oldu

İzmir'de diyalize girerken tanışan ve birbirlerine aşık olan iki gencin beraberlikleri evlilik yolunda ilerliyor.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görürlerken birbirlerine aşık olan Fatma Genç (22) ve Selattin Daşkara (27), böbrek nakli olmayı bekliyor. 8 yıldır diyalize giren Fatma Genç, tedavileri sırasında tanışıp birbirlerine aşık olduklarını belirterek, "1 ay önce nişanlandık. Çok mutluyuz. Biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Hastane çalışanları ve doktorumuz Hasan Kulakoğlu, bize her zaman destek oldu ve büyük moral verdi" diye konuştu.

Selattin Daşkara ise, 1 yıldır böbrek nakli olmayı beklediğini ve böbrek beklerken hayatının aşkını bulduğunu söyledi.

Daşkara, "Birbirimize çok bağlıyız. Ne olursa olsun birbirimizi bırakmayacağız. Umudumu yitirdiğim bir anda karşıma Fatma çıktı ve hayatım değişti. Evlenip mutlu bir yuva kurmak istiyoruz. Ben buradan herkese seslenmek istiyorum.

Organlarını bağışlasınlar. Bizim gibi organ bekleyen genç, yaşlı binlerce hasta var. Can kurtarsınlar. Bir de son olarak çok ağır iş olmamak kaydıyla biz çalışmak istiyoruz. Ailemize yük olmak istemiyoruz. Ama bize iş vermiyorlar" ifadelerini kullandı.

Dr. Hasan Kulakoğlu da, hastalarının bir an önce sağlıklarına kavuşmasını dilediğini belirterek, "Geleceğe umutla bakan bu iki gencin iyi olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Birbirlerine aşık olmaları, beni ve arkadaşlarımı çok mutlu etti. Eski sağlıklarına dönmeleri için organ nakli şart. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 21:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?