8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Hemzemin geçitte kaza

Karşıyaka'da 11 yaşındaki bir çocuk, raylardan geçmeye çalışırken, rayları toplayan lokomotifin altında kalarak hayatını kaybetti.

Olay, öğle saatlerinde, metro standartlarına yükseltilmek için çalışmaların sürdüğü Aliağa-Menderes demiryolu hattının Girne Bulvarı'ndaki bölümünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mürşide Akyüz İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencisi Yağmur Ulutaş, okul çıkışı evine yaya olarak giderken, hemzemin geçide geldiğinde bariyerlerin kapalı olmasına rağmen karşıya geçmek istedi.

Bu arada rayların sökülerek yüklendiği vagonları çeken Lütfi Yalnız yönetimindeki lokomotif, aniden hareket edince raylardan geçen Yağmur Ulutaş'a çarptı. Ağır şekilde yaralanan Ulutaş, olay yerinde hayatını kaybetti.

Lokomotifin makinisti Lütfi Yalnız, polis tarafından gözaltına alınırken, kızının ölüm haberini alan anne Hafize ve baba Ümit Ulutaş sinir krizleri geçirdi. Acılı aile aylardır tren geçmeyen yolda yapılan çalışmadan kimsenin haberi bulunmadığını ve çocukların da, "Nasıl olsa tren yok" diyerek rahatlıkla bu yolu kullandığını ileri sürdü.

Diğer yandan, Yağmur Ulutaş'ın okulda düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması"nda birinci olduğu ve sonuçların Cuma günü yapılacak törenle açıklanacağı öğrenildi. Kazayı üzüntüyle karşılayan öğretmenleri, Yağmur Ulutaş'ın başarılı bir öğrenci olduğunu, şiir yazdığını ve en büyük hayalinin beyin veya kalp cerrahı olmak olduğunu anlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 19:02:43
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 22:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?