8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İzmir Metro A.Ş. Ormanı büyüyor

İzmir Metro A.Ş.'nin, İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı tarafından Menderes Görece'de kurduğu Milli Egemenlik Ormanı'na 11 bin fidan bağışlayarak oluşturduğu "İzmir Metro A.Ş. Ormanı" günden güne büyüyor.

Çamdibi İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte Milli Egemenlik Ormanı'na giden İzmir Metro A.Ş. çalışanları, 50 yeni fidan dikerek İzmir Metro A.Ş. Ormanı'nı güçlendirdi. Ağaç dikme törenine, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Çamdibi İlköğretim Okulu öğrencileri ve Metro A.Ş. çalışanları katıldı.

İzmir'in ve Türkiye'nin yeşile ihtiyacı olduğunu söyleyen Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, "Biz de İzmir'in ihtiyacı olana yeşil örtüsüne katkı sağlamak için Ege Orman Vakfı'nın katkılarıyla oluşturulan Milli Egemenlik Ormanı bünyesinde kurduğumuz İzmir Metro Ormanı'nı her geçen gün daha da büyümesi için okullarla işbirliği içine girdik. Bundan sonra da öğrencilerimizle birlikte gelerek ormanımızın gelişmesine katkı sağlayacağız" dedi.

Ağaçlandırılan bölgenin, 2004 yılındaki orman yangınında tamamen yandığını söyleyen Ege Orman Vakfı Genel Müdür Metin Gençol da, "2 bin 750 dekarlık alana 350 bin fidan dikerek buranın tekrar eski görüntüsünü kazanması için çalışıyoruz. İzmir Metro A.Ş. de 11 bin fidanla Milli Egemenlik Ormanı'na büyük bir katkı sağlamıştır" dedi. Metin Gençol, Milli Egemenlik Ormanı'na katkılarından dolayı İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev'e teşekkür plaketi verdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 17:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?