5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İzmir Turizmine 8 trilyonluk kaynak

Vali Yusuf Ziya Göksu’nun "İzmir’in gelişmesi için takım olalım" çağrısına Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’dan yanıt geldi. Bakanlık İzmir’de kültür ve turizmi geliştirme projeleri için 5 trilyon lira, Valilik ise 3 trilyon lira kaynak ayıracak. Bu para, yıl sonuna kadar kültür ve turizm alanındaki projelerde kullanılmak üzere oluşturulacak bağımsız bir fona aktarılacak.
Merkezde ve ilçelerde çok sayıda turizme açılacak mekan olduğunu, kentin inanç ve sağlık turizmi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Göksu, "Agora’ya 200 milyar, Klaros’a 50 milyar katkı yaptık. Turizmi 12 aya yaymalıyız. Konak’ta restore edilebilecek çok sayıda ev var. Kültür ve turizmle ilgili projelerimizi tek çatı altında toplamalıyız. Bunun için takım arkadaşlarımız var ancak takımımız tam değil. Bakanımız Erkan Mumcu’dan takıma başkanlık etmesini istiyoruz" dedi.

Bergama’ya acil plan
İzmir’in Türkiye’nin yeni kimliğinin değişim noktası olacağını belirten Mumcu da, "İzmir, Türkiye’nin bir turizm ülkesi olarak gelecek 10 yılda gerçekleştireceği yeni kimliğin dinamiği olabilir" dedi.
Bakan Mumcu Bergama için bir master ve acil eylem planı hazırlayacaklarını belirterek, "Projeler için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde çalışacak bir ekip oluşturulacak. Buradan çıkacak projelere bakanlık olarak 5 trilyon kaynak aktaracağız" dedi.
Bergama’ya öncelik vereceklerini bildiren Mumcu, "Bu ilçede kentsel SİT ölçeğinde bir ’kentsel dönüşüm projesi’ yapılması gerekiyor. Bunun için yaklaşık 200 milyon dolarlık kaynak lazım. Eğer yapabilirsek, bahse girerim bu yatırdığımız parayı her yıl misliyle geri getiren bir iş başarmış oluruz. Yapılan iş Türkiye’ye örnek olur" dedi.
Yeni Asır
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 11:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?