9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İzmir'de "Her Okula Bir Kütüphane" kampanyası

Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi tarafından başlatılan "Her Okula Bir Kütüphane" kampanyası kapsamında, Bornova Suphi Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu'nda Aktuğlu ailesinin katkılarıyla oluşturulan Kemale Aktuğlu Kütüphanesi, Vali Oğuz Kağan Köksal tarafından hizmete açıldı.

Kemale Aktuğlu Kütüphanesi'nin açılışına İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın yanı sıra Bornova Kaymakamı Mustafa Dündar, Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi Başkanı Şermin Akman, kütüphaneyi oluşturan Aktuğlu ailesi mensupları, Milli Eğitim yetkilileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Köksal, kampanya kapsamında açılan kütüphane sayısının 25'e yükseldiğini, bunun artarak devam etmesini beklediğini kaydederek, Kurtuluş Savaşı'nda erkeği ile birlikte vatanı kurtaran Türk kadınının, cephedeki görevinin bitmesinin ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni korumak, ilelebet yaşatmak ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartmak için Türkiye'nin geleceğine dönük çalışmalara da imza attığını vurguladı. Türk Kadınlar Birliği'nin her okula bir kütüphane kazandırmak amacıyla İzmir'de çok güzel bir çalışma başlattığını dile getiren Köksal, "İstatistiklere baktığımızda çok az okuyan bir toplumuz. O halde ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak zorundayız. Okumanın yaşı ve sınırı yoktur. Mutlaka ve mutlaka okumamız gerekiyor. Çocuklarımızın okudukça ufukları açılacak, okuduğu bilgiler gelecekle ilgili onlara hep yardımcı olacak" dedi.
 
Törene katılan dernek üyelerine "Gücünüz artsın, herkes size destek versin" diye temennide bulunan Vali Köksal, öğrencilere de seslenerek, bu ülkenin kendilerinden çok şey beklediğini, bir gün emanetin kendilerine devredileceğini, bu emanete sahip olabilme ve geliştirebilmenin yolunun ise kütüphanelerden geçtiğini ifade etti. Köksal, "Sizlere düşen görev, bu kütüphaneyi çok iyi çalıştırmak, ondan istifade etmektir" diye konuştu.
 
Türkiye'nin henüz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmadığını, buna da eğitim noksanlığının sebep olduğunu düşündüklerini kaydeden Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi Başkanı Akman da, henüz kadın nüfusunun yüzde 13.5'inin okuma yazma bilmediğinin altını çizdi. Bornova'da 6., İzmir'de ise 25. kütüphanenin açılışını yaptıklarını, bu kütüphanelerin çok amaçlı olduğunu, ayrıca çocukları sokağın tehlikelerinden de uzak tutacağını bildiren Akman, hedeflerinin İzmir'de kütüphanesiz okulun kalmaması olduğunu ifade etti.
 
Kütüphaneyi oluşturan Aktuğlu ailesi adına konuşan Serpil İşcanlı ise, 6 kardeş olarak ailece bu kütüphaneyi yaptıklarını söyleyerek, kütüphanenin sürekli faydalanılan ve dolan bir yer olmasının emeklerinin karşılığı olacağını dile getirdi.
 
Törende şiirler okunup, halk oyunları gösterileri de yapılırken, bin 250 öğrencinin eğitim gördüğü Suphi Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu'nda oluşturulan "Kemale Aktuğlu Kütüphanesi", daha sonra Vali Kağan Köksal tarafından hizmete açıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 21:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?