8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İzmir'de "Özürlüler Yasası Bilgi Yarışması"

AKP Genel Merkezi'nin düzenlediği "Özürlüler Yasası Bilgi Yarışması"nın Ege Bölgesi elemeleri İzmir'de yapıldı.

Atatürk Stadı Hakemler Salonu'nda önceki gün yapılan yarışmayı, AK Parti İzmir Milletvekili Tevfik Ensari, İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca ile çok sayıda engelli yakını izledi. İzmir, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla'dan 3'er kişilik ekiplerin yarıştığı ve 15 sorununun sorulduğu yarışmada 110 puan alan Denizli ekibi birinci olurken, İzmir ekibi ikinci, Uşak üçüncü, Muğla dördüncü, Afyonkarahisar ise dördüncü oldu. Yarışmaya katılan engellilere birbirinden değerli hediyeler verilirken, İzmir İl Başkanı Ali Aşlık yaptığı konuşmada, Türkiye'de engellilerin yaşadığı sorunların farkında olduklarını ve çıkartılan Özürlüler Yasası ile bu sorunlara etkin çözümler getirdiklerini söyledi.

Yasa çıkarmakla sorunların çözüme kavuşmasının beklenmemesi gerektiğini belirten Aşlık, "Önemli olan yasayla getirilen yeniliklerin hayata geçirilmesi. AK Parti olarak TBMM'de iki engelli milletvekili var. Bizde il teşkilatımıza engelli arkadaşları almak istiyoruz. Onların sorunlarını böylelikle daha iyi çözebileceğimizi düşünüyorum. Kongrede engellilerden iki kişiyi yönetime almayı düşünüyorum. İzmir'de 2009'da yapılacak yerel seçimlerde de, il genel meclisi ve belediye meclislerinde engellilerimizi görmek istiyoruz. Bu sayede engellilerimiz, kendi sorunlarını bu mecliste daha iyi takip edeceklerdir" dedi.

Bilgi yarışmasında birinci olan Denizli ekibinin Ege Bölgesi birincisi olarak Türkiye birinciliği için yarışmaya hak kazandığını söyleyen AK Parti İzmir İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanı Hüseyin Nazlı ise, "Bugün burada bir araya gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu yarışmayı yapmaktaki amacımız, engellilerimizin AK Parti hükümetin çıkardığı Özürlüler Yasası'nı en iyi şekilde öğrenmelerini sağlamaktır. Etkinliklerimiz devam edecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 16:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?