5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İzmir'de deprem tatbikatı

İzmir’in Çiğli ve Narlıdere ilçelerinde yapılan tatbikata GEA üyesi 104 gönüllü katıldı. Tatbikat saat 02.00’de verilen deprem alarmı ile başladı. Tatbikat senaryosu gereği, Çiğli İlçesi İstasyonaltı Mahallesi 8012 Sokak’ta bulunan kullanılmaz durumdaki ev yıkıldı. Yıkılan evin altında kalan ev sahipleri, arama kurtarma ekipleri tarafından çok kısa sürede kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.


Tatbikatı yöneten GEA Takım Lideri Özgür Bozoğlu, GEA’nın 1994 yılında kurulduğunu belirterek, "Ekibimiz tamamen gönüllülerden kurulu. Toplam 697 gönüllü üyemiz var. Van, Erzurum, Ankara, Bursa, Adana, Antalya, İzmir ve İstanbul’da bizim eğitim merkezlerimiz var. Türkiye’de 10. yılımız. Tatbikatın adı ’32. Ulusal Arama Kurtarma Tatbikatı’" dedi.


Türkiye’nin deprem tehlikesi üzerinde olduğunu vurgulayan Bozoğlu, "Dünyada deprem tehlikesi ile yaşayan şehirler sıralamasında İstanbul 2. İzmir ise 15. Bu nedenle depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor. Türkiye deprem sonrası için hazırlıklı ancak, bina güvenliği açısından son derece gerideyiz. Kurtarma araçları açısından son derece gelişmiş sistemlerimiz var. Ancak binalar yıkılmadan önce önlem almak gerekir" diye konuştu.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 10:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?