9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İzmir'de kanal ve ızgaralara bakım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde kanal ve ızgara temizliği için ekiplerini seferber etti. Yıl boyunca sürdürülen temizlik çalışmalarıyla kanal ve yağmur suyu ızgaraları, kombine temizleme araçlarıyla temizleniyor.Izgaralar tek tek elden geçiriliyor. Kemer altı ve Karşıyaka Çarşısı'nda her 20 günde bir temizlik çalışması yapılıyor.
 
İZSU Genel Müdürlüğü, Ocak ayından Nisan ayı sonuna kadar 4 ay içerisinde kent genelinde 22 bin 350 adet ızgara, 22 bin 300 metre uzunluğunda yağmur suyu kanaleti ve 141 kilometre uzunluğunda kanal temizledi. 250 adet yeni ızgara ve baca yaptı. Zaman içerisinde çöken 600 adet ızgara ve 550 adet bacayı yükseltti. İZSU, kent içinde 70 kilometre uzunluğundaki kaynaklı yağmur suyu ızgaraların temizliğine Mart ayında başladı. 

Buca, Bornova, Karşıyaka ve Konak bölgelerindeki tüm kaynaklı yağmur suyu ızgaraları elden geçiriliyor. 1 yıl boyunca sürecek çalışma kapsamında ana caddelerden başlamak üzere, ara sokaklar dahil kaynaklı yağmur suyu ızgaraları 3 kez temizlenmiş olacak. 

Kanalların ve derelerin bakımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun çalışma gerçekleştirdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ekiplerimiz yağışlı mevsim öncesi, yağış anında ve her yağış sonrasında; özetle tüm bir yıl boyunca gece-gündüz derelerde olabilecek taşkınları önlemek, kanal sisteminin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeni alınan araçlarla kanallar, ızgaralar, dereler temizleniyor ve sürekli bakım yapılıyor. İzmirliler'den isteğimiz kanalların ve derelerimizi temiz tutmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermeleridir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 19:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?