8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İzmir'e 250 kapalı otbüs durağı daha yerleştirilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki kapalı otobüs durağı sayısını arttırıyor. Otobüslerin yolcu indirip-aldığı 96 noktaya kapalı durak monte eden belediyenin, devam eden çalışmalarla eski 9 metropol ilçede yıl sonuna kadar toplam 250 kapalı durak yapacağı bildirildi.

Kent içi toplu ulaşım hizmetinin konforlu ve nitelikli şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla çalışmalarını geliştirerek sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, vatandaşlar ve muhtarlardan gelen talepleri değerlendirerek, 9 metropol ilçede kapalı durağa ihtiyaç bulunan ve montaja uygun yerleri tespit etti. Durak yapımı için öncelikle okul önleri, son duraklar ve vatandaşların yoğun olarak kullandıkları otobüs durakları tercih edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yürüttükleri metro ve raylı sistem projeleriyle İzmir'in toplu ulaşım sorununu kökten çözmeyi hedeflediklerini anımsatarak, şunları söyledi:
"Bu projelerle kentimize hızlı ve konforlu ulaşım sistemlerini kazandırırken, diğer yandan toplu ulaşımda halen ESHOT ve İZULAŞ otobüslerini kullanan vatandaşlarımızı rahatlatacak önlem ve yatırımları da gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, 2006 yılı içerisinde 50 solo, 50 körüklü olmak üzere 100 yeni klimalı otobüsle filomuzu güçlendirme çalışmalarımız son aşamaya geldi. Alacağımız yeni otobüsleri sonbaharda İzmirliler'in hizmetine sunacağız. Diğer taraftan, ihtiyaç duyulan semtlerimizde kapalı duraklar yapıyoruz. Böylece bir yandan filomuzu yenileyerek vatandaşlarımıza daha konforlu bir hizmet sunma gayreti içinde olurken, diğer taraftan yolcularımızı yağmurdan ve güneşten korumak amacıyla ihtiyaç duyulan semtlerimizde kapalı durakları monte ediyoruz"

İzmir genelinde bulunan toplam 3 bin 765 duraktan bin 59'u kapalı durak olarak tanzim edilirken, yeni monte edilen 96 ve yıl sonuna kadar yapımı tamamlanacak 154 durakla birlikte kapalı durak sayısının 2006 sonunda bin 309'a ulaşacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 11:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?