8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İzmir'e Tunus'tan kardeş

İzmir ile Tunus'un Sousse Kenti kardeş şehir oldu. Kardeş şehir protokolünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Tunus'un Sousse Belediye Başkanı Hedi Ayace, başkanlık makamında düzenlenen törenle imzaladı. 

Protokol imza törenine; Tunus Büyükelçisi Muhammed Lezir, Tunus Fahri Konsolosu Selim Yaşar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Gül Şener, Serpil Güngör, Pervin Şenel Genç, Dış İlişkiler Koordinatörü Doğan Baran da eşlik etti. 

Her iki ülkenin turizm, sanayi ve ekonomide hedefleri olduğunu, bu işbirliğinin her iki ülkenin kalkınmasına katkı koyacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki kentin kardeş şehir olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tunus'un Sousse Belediye Başkanı Hedi Ayace, kardeş şehir İzmir ile bundan sonra dostluk ilişkilerinin güçleneceğini belirterek; turizm, sanayi ve ekonomik alanda daha yakın iş birliklerinin yapılacağını kaydetti.

 İki kentin coğrafi ve tarihi açıdan benzerlikleri olduğunu söyleyen Ayace, "İşbirliği yapacak pek çok alan var. 

İki ülke arasındaki bağları sıkılaştırmak için Başkanımız ile birlikte çalışmalara başlamak istiyoruz. Bu anlaşma ile birlikte iki ülke olarak birbirimizden daha fazla yararlanacağız. İzmir ile olan kardeş şehir ilişkimiz Türkiye ve Tunus'un diğer şehirlerine de örnek olacaktır ve arkası gelecektir" diye konuştu. 

Tunus Büyükelçisi Lezir ise her iki kentin tarihten ve coğrafyasından gelen karakteristik özelliklerinin benzer olduğunu ve kardeş şehir ilişkisinin bu benzerliğe büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, Belediye Başkanı ve Büyükelçiye İzmir Saat Kulesi'nin gümüşten maketini hediye etti. 

Sousse Belediye Başkanı Ayace de Başkan Kocaoğlu'na kentlerinin sembolü olan maket zeytin ağacını armağan etti. Ayace, "Zeytin ağacının kökleri gibi İzmir ile kuvvetli ilişkiler kurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 19:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?