9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İZTO ve Halep Ticaret Odası kardeş oldu

İzmir Ticaret Odası ile Halep Ticaret Odası, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kardeş oda anlaşması imzaladı.

İzmir Ticaret Odası Lokali'nde düzenlenen törenle, Halep Ticaret Odası Başkanı Salih El-Mellah ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş kardeşlik protokolüne imza attı. Halep Ticaret Odası ile İzmir Ticaret Odası'nın birçok ortak yönü olduğunu vurgulayan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Kardeş oda anlaşmasıyla ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni çok beğendiğinizi öğrendim. Halep'te de bir üniversite kurulması için işbirliği yapabiliriz. Bu ziyaretin ve anlaşmanın yeni bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Bundan sonra ilişkilerimizi hızla geliştireceğiz" diye konuştu.

Halep Ticaret Odası Başkanı Salih El-Mellah ise, "Halep-İzmir, Türkiye ve Suriye arasında mutlaka bir şey yapabiliriz diye geldik. Bu ziyarette işbirliğinin geliştirilmesine olanak sağlayacak önemli kararlar alabileceğimizi düşünüyoruz. Geçmişte de ilişkilerimiz iyiydi. Şu anda bu ilişkilerimizi daha da geliştirebilmemize olanak sağlayacak istikrarlı bir siyasi irademiz var. Türkiye ile ışıklı bir geleceğimiz olduğunu düşünüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 19:23:34
Güncelleme :21 Nisan 2006 Cuma 11:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?