9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İZTO'dan hatıra ormanına 500 yeni fidan daha

İzmir Ticaret Odası tarafından Balçova Teleferik'te 1996 yılında kurulan İZTO Hatıra Ormanı'na 500 fidan dikildi.

Balçova'da bugün düzenlenen fidan dikim törenine İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Necip Kalkan, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin, İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Daire Başkanı Yıldız Sezgin, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, İZTO Meclis üyeleri ve eşleri ile İEÜ öğrencileri katıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1996 yılında Teleferik'te çıkan yangında 40 hektarlık bir alanın yandığını hatırlatarak, "Hemen ardından 1997 yılında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız protokol neticesinde 10 hektarlık bir alanda İZTO Hatıra Ormanı kurduk. Bu bölgedeki ağaçlarımızın devamlı bakımını da gerçekleştiriyoruz" dedi.

Ormanın bakımını gerçekleştirmenin kurmak kadar önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Biz de ormanımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Kuruyan fidanlarımızın yerine bugün 500 adet kızılçam fidanı dikiyoruz. Mayıs ayında da 5 bin adet ağaç ve fidanın bakımı yapılacak" diye konuştu.

İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan ise, bu fidanların çocukların ve gençlerin geleceği için dikildiğini söyledi. İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez de, İZTO gibi sivil toplum kuruluşlarının ağaçlandırma çalışmalarına verdiği desteğin, kamuoyu oluşması açısından çok büyük önem taşıdığını söyledi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu'na verdiği destekten dolayı teşekkür eden Üzmez, "Ormanlarımızı korumak için büyük çaba sarf ediyoruz. Orman yangılarıyla daha etkin mücadele etmek için bölgemizde yangın havuzları kuruyoruz. Bu havuzlar sayesinde helikopterler denize gitmeden, hemen bu yangın havuzlarından su alıp boşaltıyorlar ve böylece çok daha etkin mücadele sağlanıyor. Şu ana kadar 26 yangın havuzu yaptık. Bir o kadar daha yapmayı planlıyoruz ve başta İZTO olmak üzere bütün kuruluşların bu konuda desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, yangın havuzu yaptırılması konusunda destek olacakları sözünü verdi.
Daha sonra İZTO üyeleri, aileleri ve çocuklarıyla birlikte fidan dikti. Fidan dikimimin ardından İEÜ bahçesinde bir mangal partisi düzenlendi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 21:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?