9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İZTO'dan mangal partisi

İzmir Ticaret Odası (İZTO), kuş gribinden olumsuz etkilenen kanatlı et sektörünü canlandırmak ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla mangalda pişirdiği 1 ton tavuk eti ve mamullerini vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

İZTO'nun Pasaport'ta bulunan oda binası önünde, İZTO Genel Başkanı Ekrem Demirtaş, İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, oda üyeleri ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı bir mangal partisi düzenledi. Oda önünde yakılan mangallarda çeşitli üretici firmalara ait tavuk eti ve mamulleri pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı. Mangalda pişen tavuk etine büyük rağbet gösteren vatandaşlar, birçok defa sıraya girerek paketleri çantalarına koydu. Ekmek arasına ve tabaklarına aldıkları tavuk etlerini bazı vatandaşlar denize karşı yerken, kimi vatandaşlarda aldıkları tavuk etlerinin bir parçasını kuşlara yedirdi.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, mangalda pişen etleri elleriyle halka dağıtırken, tavuk etini gönül rahatlığıyla yiyebileceklerini söyledi. Amaçlarının tavukçuluk sektörünü kurtarmak olduğunu ifade eden Demirtaş, "Biz millet olarak, vur diyince öldürmeye çok meraklıyız. Yüzde 99'u entegre tesislerde üretilen tavuk ürünlerini yememe gibi bir eğilim var toplumda. Biz bunu yemenin hiçbir sakıncası olmadığını bildiğimiz için, kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız tavukçuluğu kurtarmak ve yapılan yanlışlığı düzeltmek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 15:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?