8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Japon akademisyenler Ege Üniversitesini ziyaret etti

Japonya'nın Kumamoto Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tatsuro Sakımato ve aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Direktörü Prof. Dr. Shinichi Kikuchi, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır'ı ziyaret etti.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Fen Fakültesi Tabiat Tarihi Müzesi'ni gezen Japon akademisyenler, Müze Müdürü Prof. Dr. Tanju Kaya'dan bilgi aldı. Müzeyi çok ilginç bulan KÜ Rektörü Prof. Dr. Tatsuro Sakımato ve Shinichi Kikuchi, müzenin konuk imza defterine duygu ve düşüncelerini belirterek, Ege Üniversitesi'ni çok beğendiklerini ifade etti. Prof. Dr. Tatsuro, "Bu üniversitede öğrenci olarak ben de okumak isterdim" dedi. Daha sonra Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türksever, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş, Prof. Dr. Nalan Kabay, Fen Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. İsmail Türkan ile birlikte Ege Üniversitesi Lokali'nde bir araya gelen Japon heyet, Rektör Prof. Dr. Bayındır'dan üniversite hakkında bilgi aldı.

İki üniversite arasında 2005 yılında öğrenci değişimi amacıyla işbirliği protokolü imzalandığını açıklayan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş, Japon rektör ve rektör yardımcısının bu program kapsamında üniversiteyi ziyaret ettiğini belirtti. EÜ'den değişim programıyla 11 öğrencinin söz konusu üniversiteye gittiğini söyleyen Prof. Dr. Ötleş, "Önümüzdeki yaz ayında Kumamoto Üniversitesi'nden 2 öğrenci de EÜ'ye eğitim amaçlı gelecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 12:40:30
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 12:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?