9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Karabağlar'a yeni itfaiye binası

Narlıdere İtfaiyesi'ni günün koşullarına göre yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar bir alanda hizmet veren Karabağlar İtfaiye Grup Binası'nı da daha büyük bir alanda yapılandırıyor.

Karabağlar İtfaiye Grup Binası'nın temeli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sektreter Yardımcısı Oğuz Oyan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından atıldı.
Temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, itfaiye çalışanlarının kentte yaşayan insanların can ve mal güvenliğini korumak gibi çok önemli ve kutsal bir görevi yerine getirdiğini vurguladı. Başkan Kocaoğlu, "Sınırlarımız 23 Temmuz 2004 tarihinde beş misli büyüdü, belediye sayımız 9'dan 57'ye çıktı. Bu sınırlar içinde itfaiye teşkilatı Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Bu program dahilinde bizler önce on tane yeni bağlanan ilçede örgütlenmek üzere sonra da üç önemli bölgede örgütlenmek üzere 13 yeni itfaiye birimi kuruyoruz. Onun için gerekli bina yapımına başladık. Yerleri bitenlerin hepsinin ihalesine çıkıyoruz. Ayrıca bu bölgelerde itfaiye araç ve ekipmanları hemen hemen yok denecek kadar az, eski ve ihtiyaca cevap verecek durumda değildi. Araç gereç alımı için yüklü bir ihaleye çıkıyoruz. Onun yanında bina donanımını bir tip proje ile her yerde gerçekleştiriyoruz. Arsa sorunu biten yerlerin hemen inşaatına başlıyoruz. Bilindiği gibi Narlıdere İtfaiyesinin temelini ekimde atmıştık, bir ay içinde hizmete açacağız. İkinci olarak Karabağlar İtfaiye biriminin eski yeri hem yerleşim yeri içinde kalmıştı, hem de çok sıkışıktı. Araçların trafiğe çıkmasında belli sorunlar yaşanıyordu. Biz İZSU'nun depo ve şantiye alanı içinde 2 bin 200 metrekarelik tip projeyle bir itfaiye binası yapıyoruz. Kent için önemli görev icra eden itfaiye çalışanlarının bir afetle karşılaştıklarında bazen saniyelerle sınırlı vakitlerde iş yapmaları gerekiyor. İtfaiye araçları, yeni yapılandırdığımız bu binadan ana yola daha rahat çıkarak görevlerini daha kısa sürede icra edebilecekler" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nın elinde şu anda Türkiye'de eşi benzeri olmayan, Avrupa'da da sınırlı olan Toros Eğitim Kampüsü'nün olduğunu kaydeden Kocaoğlu, şöyle konuştu:
"Bu eğitim kampüsünde önce Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin her tarafından gelen itfaiyecileri yetiştiriyoruz. Geçen sene AKS 110 programında Ege Bölgesi'nden gelen arkadaşlara arama kurtarma eğitimi verdik, araç gereç teslimatı yaptık. Geçen sene yine Hollanda'dan 65 kişilik bir heyet gelmişti. Önümüzdeki günlerde de yine 65 kişilik bir heyet gelip Toros Eğitim Kampüsümüzde eğitim görecek. Avrupa'ya açılan bir eğitim kampüsüne sahip olmaktan dolayı Büyükşehir Belediyesi olarak kıvanç duyuyoruz. AKS 110 teşkilatımız vatandaşlarımıza arama kurtarma hizmeti verecek şekilde konuşlanmıştır. Biz itfaiye teşkilatımızı yeni elemanlar alıp onları eğiterek; araç gereç donanımını sağlayarak geliştiriyoruz. Ayrıca deprem ve doğal afetlere karşı yapılacak çalışmalarda eğitime büyük öncelik tanıyoruz".

Başkan Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından Karabağlar İtfaiye Grup Binası'nın temeli atıldı.

2 BİN 200 METREKARELİK ALANDA İNŞA EDİLECEK

Karabağlar Pazaryeri'nin bulunduğu alanda hizmet veren Karabağlar İtfaiye binası kapasitesinin yetersiz olması, yerleşim alanlarının içinde yer alması, ulaşım açısından da zorluklar yaşanması nedeniyle başka bir alanda inşa ediliyor. Yeni İtfaiye Grup Binası Yeşillik Caddesi üzerinde Hasan Hüseyin Durağı yakınındaki belediyeye ait olan ve içerisinde İZSU Genel Müdürlüğü Kanal Bakım Şube Müdürlüğü'nün de yer aldığı tesiste yer alıyor. 2 bin 200 metrekarelik alanda inşa edilen ve 410 metrekare kapalı alana sahip olan yeni itfaiye grup binası zemin ve birinci kattan oluşuyor. Binanın zemininde, giriş terası, giriş-merdiven holü, 1 adet ofis, ısıtma mutfağı-yemekhane, tuvalet, ısıtma merkezi ve motopomp odası bulunuyor. Birinci katında ise merdiven holü, toplantı odası, 2 adet yatakhane, duş-wc ve soyunma odası yer alıyor. Ayrıca araçlar için de 220 metrekarelik alanda kapalı garaj inşa edilecek. Kapalı garaj 4 araçlık park alanı ve havuzdan oluşuyor.

2005 yılının Ekim ayında yine eski yerinde temeli atılan Narlıdere İtfaiye Binası kısa sürede tamamlanma aşamasına geldi. Narlıdere İtfaiye Grubu önümüzdeki günlerde yenilenen binasında hizmet vermeye başlayacak. İzmirlilerin çağrılarına en kısa sürede ulaşacak şekilde konuşlanan İzmir İtfaiyesi'nin Karabağlar Grup Binası da kısa sürede tamamlanacak ve Ekim ayından itibaren yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 17:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?