8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Karşıyaka Caddeleri'nde düzenleme

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka'da Kubilay ve Barış caddelerinin geçtiği yaklaşık 4 kilometrelik güzergah üzerinde düzenleme yapılacağını açıklayarak, bu bölgede oturan vatandaşlara müjde verdi. 

Karşıyaka'da büyük bir yerleşimin ana güzergahlarını oluşturan Kubilay ve Barış caddelerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleneceği bildirildi. Kubilay ve Barış caddelerinin düzenlemesi için yapım ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye 6 firma katılırken, dosyalar incelenmek üzere ihale komisyonuna gönderildi. Değerlendirmenin ardından, sonuçların açıklanacağı bildirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent genelinde bir çok cadde, bulvar ve meydanların düzenlenmesine ilişkin projelerin oluşturulmasına önem verdiklerini belirtti. Projeleri yapılan ve uygulamaları süren bu çalışmalar sayesinde kent genelindeki kilit noktalarda trafik yoğunluğunun rahatlatılacağını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Hem trafik yoğunluğu azalacak hem de düzenlemesi yapılan bölgede oturan vatandaşlar daha modern bir çevreye kavuşacak" dedi. 

Karşıyaka'nın beş büyük mahallesinin ana arterini oluşturan Kubilay ve Barış caddelerinde yaklaşık 4 kilometrelik bir güzergahta düzenleme gerçekleştirilecek. Soğukkuyu Kavşağı'ndan başlayarak, yukarıda Nafiz Gürman Mahallesi'ndeki İZSU Pompa İstasyonuna kadar uzanan güzergahla, bu yolun ortasından başlayarak Yamanlar Karakolu'na kadar uzanan mevcut yolda iyileştirme yapılacak ve tretuvarlar da yenilenecek.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 19:28:58
Güncelleme :17 Mayıs 2006 Çarşamba 11:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?