9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Karşıyaka'da kültür merkezine Gürkan adı

Aydın Güven Gürkan’ın adı İzmir Karşıyaka’da yeni yapılan kültür merkezine verildi.

Karşıyaka Belediye Meclisi’ne CHP’li meclis üyelerinin imzasıyla gelen önerge AKP üyesi meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen oyçokluğu ile kabul edildi. Aydın Güven Gürkan’ın onurlu kişiliğinin Kültür Merkezi’nde yaşatılacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Gürkan hayatı boyunca örnek kişi oldu, önemli görevler üstlendi. Türk solunun önemli savunucularından biri oldu, ayrıca bilim adamı olarak da önemli çalışmalarda bulundu” dedi.

Karşıyaka Belediyeci CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan önergeyi grubu adına verdiğini belirterek “ Belediyemizce yapımı tamamlanan ve Mart ayı içerisinde açılışı yapılacak olan Bayraklı Çiçek Mahallesi’ndeki kültür merkezine Prof. Dr. Aydın Güvan Gürkan Kültür Merkezi adının verilmesini öneriyoruz. Karşıyaka’dan seçimlere katılan, politikada onurlu, dürüst kişiliğiyle örnek olan Gürkan, insanların hep ben dediği bir ortamda o ben demeden politika yaptı.Milletvekilliği, bakanlık yaptı. Görevlerinde aydın kişiliği ile örnek oldu. “ dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Özsözlü ise Aydın Güven Gürkan’ın kendisine karşı olmadıklarını ancak isimlerin çeşitli polemiklere neden olması nedeniyle ilke olarak karşı olduklarını söyledi. Konuşmalardan sonra yapılan oylamada Aydın Güven Gürkan’ın adı 37 meclis üyesi bulunan Karşıyaka Belediye Meclisi’nde 27 CHP’li Belediye Meclis üyesinin oyuyla kültür merkezine verilmesi kararlaştırıldı.

Nisan ayında hizmete girecek olan kültür merkezi üç katlı. İçerisinde zemin katta kütüphane ve belediye hizmet birimleri yer alıyor. Toplam 1350 metre karelik kapalı alanı bulunan binada iki adet 400 seyirci kapasiteli çok amaçlı salon, 3 adet çeşitli sanatsal etkinliklerin düzenlenebileceği küçük salon bulunuyor.

PROF. DR. AYDIN GÜVEN GÜRKAN:

1941 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Aydın Güven Gürkan, Gazi Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olarak görev yaptı. Üç dönem milletvekilliğine seçilen Gürkan feshedilen Halkçı Parti ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yapan Aydın Güven Gürkan İngilizce ve Almanca biliyordu. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Gürkan bir çocuk babasıydı.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 15:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZEKİ KÖSE IP: 85.96.28.xxx Tarih : 3.03.2006 08:49:31
KARŞIYAKA BOSTANLI HALKINDANIM SAYIN BELEDİYE BAŞKANININ SOL SÖYLEMDE İLK YAPTIĞI EMEKTEN AYDINDAN TARAFA YAPTIĞI BİR EYLEM SAYIN GENEL BAŞKANIMIN İSMİNİN KÜLTÜR MERKEZİNE VERİLMESİ DEVAMINI TEMENNİ EDERİM NE KADAR DA KARPUZ CULARIN PARKLARI İŞGALİNİ ÖNLEYEMESEDE PAZAR YERİNDE HİNDİSTAN USULÜ UYĞULAMA GİBİ BELEDİYENİN GİRİŞİNE GÜNEYDOĞUDA SAVAŞMIŞ VİETNAM SENDROMU YAŞAMIŞ TİPLERİ KOYMASININ OLUMSUZLUKLARINI BU GİRİŞİMİYLE BİRAZ HAFİF LETMİŞ OLDU TEMENNİM AYDIN HOCANIN İSMİNİ KOYMAKLA BİTİRMEYİM DÜŞÜNCELERİNDE KARŞIYAKADA HAYATA GEÇİRMESİNİ TEMENNİ EDERİM CALIŞMALARINIZI TAKİP EDİYORUM BAŞARILAR