9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Karşıyaka'da uluslararası çocuk şenliği

Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde her yıl düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, 18 Nisan tarihinde bir hafta sürecek bir şekilde başlıyor.

Bu yıl 14.'sü yapılacak olan Karşıyaka Çocuk Şenliği'ne dünyanın farklı noktalarında yer alan ülkelerin çocukları konuk oluyor. İzmir'de sadece Karşıyaka ilçesinde oldukça geniş kapsamlı düzenlenen şenliğe bu yıl Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, KKTC, Litvanya, Makedonya, Moldova, Polonya, Rusya, Ukrayna katılırken ilk defa katılacak olan ülkeler ise özerk bir devlet olan Sakha Cumhuriyeti, Hindistan, Kongo Cumhuriyeti ve Slovakya. Ülke içinden ise Ağrı'dan çocuk ekibi Karşıyaka'ya konuk oluyor. Rusya sınırları içinde yer alan ve özerk bir devlet olan Sakha Cumhuriyeti ise festivalin en ilginç konuklarından biri olacak.
Gençlik ve Çocuk Grubu "OGO SAAS"ın gösterilerinin yer alacağı şenlikte, grubun yaşları 12-16 arasında olan 25 sanatçısı bulunuyor. Yakutia'nın ünlü ve popüler grubu olan grup sadece Rusya'da değil Almanya, Macaristan, Bulgaristan, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'da da tanınmakta.

Grubun repertuarında Yakutia'nın zengin geleneksel halk dansları ve halk şarkıları bulunduğu; ayrıca grubun birçok uluslararası festivallere katılarak 2006 yılındaki dans yarışmasında birinci olduğu belirtildi. Rusya'dan bir başka grup olan Sochi Raseya'nın da şenlikte yer aldığı bildirildi.

Karşıyaka Çocuk Şenliği'ne gelen konuk çocuklar, ilçedeki ilköğretim ve lise okullarında eğitim gören öğrencilerin evlerinde ağırlanacak. Karşıyaka'da konuk edilen dünya çocukları, Türk insanını ve onun sevecenliğini, aile yapısını, ülkenin coğrafyasını, doğal güzelliklerini, tarihsel ve kültürel mirasını kısaca bir ülkeyi ülke yapan tüm özellikleri yaşayarak, yerinde görerek öğrenecek. Aynı şekilde, dünya çocuklarını evlerinde konuk eden Türk çocukları da başka ülkelerin kültürlerini tanıma olanağına kavuşacak.

Festivalde, Mavişehir Kapalı Spor Salonu da ilk kez uluslararası mahiyeti olan bir şenlik programı için kapılarını çocuklara açacak. Festivalin final gösterileri bundan sonraki yıllarda da bu salonda yapılacak. Bu tür gösteriler için daha önceki yıllarda yaşanan mekan problemi de sona ermiş olacak. Karşıyaka Uluslararası Çocuk şenliği 18 Nisan - 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 15:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?