4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kazalardan bıkan halk yol kapattı

İzmir'de trafik lambası ve üst geçidi olmayan yolda çok sayıda trafik kazasının meydana gelmesinden bıkan halk, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Şirinyer semtinde bulunan Efe Mahallesi sakinleri, bugün yol kapatma eylemi gerçekleştirdi.

Forbes Caddesi ve Enhoşlar Mahallesi'ni birbirine bağlayan caddeyi trafiğe bir süre kapatan mahalle sakinlerinin yaklaşık yarım saat süren eylemi sırasında, bazı araç sahiplerinin araçlarını yolu kapatan öğrenci ve vatandaşların üzerine sürmesi ise tepkiyle karşılandı. Eylem, polisin olay yerine gelmesiyle son buldu.

Caddenin oldukça işlek olduğunu ve karşıdan karşıya geçerken gerek öğrencilerin gerekse vatandaşların çok büyük tehlike yaşadığını anlatan vatandaşlar, caddede bugüne kadar 4-5 ölümlü kaza ve çok sayıda yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini belirtti. 2004 yılında bölgeye trafik lambası konulması ya da üst geçit yapılması için Buca Belediyesi'ne müracaat ettiklerini söyleyen vatandaşlar, olay yerinin Buca Belediyesi sorumluluğu içinde olmadığını öğrenince İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden gelen cevapta, İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi tamamlandıktan sonra konunun çözümlenebileceğinin bildirildiğini kaydeden vatandaşlar, sorun çözülene kadar yol kapatma eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Yetkilileri görevlerini yapmaya çağıran vatandaşlar, eylemin ardından topladıkları imzaları Buca Kaymakamlığı'na teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 16:55:01
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 16:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?