9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Önce anket, sonra eylem yaptılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memur üyeleri adına toplu sözleşme imzalamak isteyen ancak bugüne kadar başaramayan KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetimler Emekçileri Sendikası İzmir 1 No'lu Şube, üyeleri arasında yaptığı anketten "en çok istenen eylem" çıkan "Büyükşehir Belediyesi Fakirlere ve Yardıma Muhtaç Ailelere Yardım Sandığı'ndan yardım isteme" eylemi yaptı.
 
Büyükşehir Belediyesi giriş kapısı önünde toplanan ve "Demokrat Başkan, yürekli davran", "Toplu sözleşme hakkımız, söke söke alırız", "Sadaka değil toplu sözleşme" şeklinde slogan atan Tüm Bel-Sen üyeleri, ayrıca bir de mendil açıp para topladılar. Burada bir konuşma yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Yaşar Gül, Anayasa'nın 90. maddesi ve Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere göre toplu sözleşme imzalamanın hakları olduğunu savunarak, bir yıldan bu tarafa gerçekleştirdikleri eylemlerle Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yaptıklarını, ancak kendilerine bir yanıt verilmediğini söyledi. Sendika üyeleri arasında yaptıkları anketten "en çok istenen eylem" olarak Büyükşehir Belediyesi Fakirlere ve Yardıma Muhtaç Ailelere Yardım Sandığı'ndan yardım istenmesinin ilk sırada çıktığını belirten Gül, "Açlık sınırının altında bir maaşla geçinmeye çalışan bizler, taleplerimizin de kabul edilmemesi nedeniyle, sesimizi duyurabilmek amacıyla bu eylemi yapmaya karar verdik" dedi.
 
Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen Gül, "Açlık ve sefalete mahkum edilen memurun taleplerine kulak tıkayamazsınız. Artık bu işin şüphe götürür hiçbir yanı kalmamıştır. Gelin, şu anda ülkemizde 155 belediyede imzalanarak yürürlüğe konulmuş olan toplu sözleşmeyi imzalayın. Bu talebimiz meşrudur, yasal olarak hakkımızdır. Atacağınız olumlu bir adım, personelinizin, ekonomik olarak rahatlamasına, iş veriminin artmasına, işyerlerinde çalışma barışına yol açacaktır. Taleplerimize olumlu yanıt gelmemesi halinde eylemlerimiz devam edecek, ancak artık söz verilince değil, sonuç alınınca bitecektir" diye konuştu.
 
Gül'ün basın açıklamasının ardından ellerindeki dilekçelerle Büyükşehir Belediyesi'ne giren Tüm Bel-Sen üyeleri, sandığa başvuruda bulunarak yardım istediler.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 21:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?