9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Reklamcılar İzmir'de bir araya geldi

İzmir'de düzenlenen "Gelişen Dijital Baskı Teknolojileri, Araç Kaplama ve Montaj Teknikleri, İzmir ve Ege'de Reklamcılığın Geleceği" konulu seminerde, sektörün geleceği ve yeni teknolojiler ele alındı.

Prodigital ve Detay Group şirketlerinden Piksel'in sponsorluğunda Princess Otel'de düzenlenen "Gelişen Digital Baskı Teknolojileri, Araç Kaplama ve Montaj Teknikleri, İzmir ve Ege'de Reklamcılığın Geleceği" konulu seminere reklamcılar, tabelacılar, fotoğrafçılar ve kopyalamacılar katıldı. Seminere konuşmacı olarak ise, Prodigital Genel Müdürü İbrahim Tekeş, Sign Graphic Dergisi Yayın Grubu Koordinatörü Emin Coşkun, İzmir Ticaret Odası Reklamcılık ve Medya Meslek Komitesi Başkanı, Açık Hava Reklamcıları Derneği (ARED) Kurucu Üyesi Me-Ba Reklam'ın sahibi Bayram Talay, Detay Group Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Heyal, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel, TunAjans sahibi Fatih Tuna, Prox Digital Baskı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Kurtbay ve Pimms Group Teknik Servis Müdürü Elektrik-Elektronik Mühendisi Bekir Zengin katıldı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel, İzmir'de reklamcılığın İstanbul'dan çok gerilerde kaldığını, İzmir'de yetişen birçok sektör elemanının çalışmak için İstanbul'a gittiğini kaydederek, "Ege'nin her kentinde bir hızlanma, hareket var. Buralarda yeni büyümekte olan müşteriler edinmek, bunun üzerine iş hayatını kurmak gerekir diye düşünüyorum. Bazı büyük projelere, birleşerek teklif vermek gerektiğin düşünüyorum. İzmir uzun zamandır bir büyüme sancısı içinde, birden patlayacak gibi geliyor. Artık herkes İzmir'de bir şeylerin mutlaka değişmesi gerektiğine inandı. Durdukça küçüldüklerinin farkına vardılar. Dolayısıyla İzmir patlamanın eşiğinde. Biz de sektör olarak kendimizi geliştirebilirsek İzmir'de reklamcılık önümüzdeki 20-30 yılın mesleği haline gelebilir" dedi.

Sign Grafik Dergisi Yayın Grubu Koordinatörü Emin Coşkun da, artık elinde fırçayla tabelacılık yapma döneminin kapandığını, dijital teknolojilerle birlikte açık hava reklamcılığının önemli bir ivme kazandığını anlatarak, ancak sektörde faaliyet gösteren kişilerin teknolojiyi yeterince takip etmediğini vurguladı.

Araç giydirme şovunun da düzenlendiği seminerde, katılımcılar konuşmacılara sorular sorarak meslekleriyle ilgili bilgi aldı. Sektörün duayenlerinden Pimms Group Başkanı Selahattin Aygüler de, seminerin sonunda yaptığı konuşmada, açık hava reklamcılığının tamamen dijital hale geleceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 20:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?