8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Romanya heyetinden Başkan Kocaoğlu'na ziyaret

Romanya Başkonsolosu Mircea Neata ile Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Victor Babiuc, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

İzmir'e ekonomik temaslarda bulunmak üzere geldiklerini ifade eden Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Victor Babiuc, Başkan Kocaoğlu'na kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti. 2007 yılında Romanya'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üye olacağını hatırlatan Babiuc, bu yüzden Romanya'da yatırım yapan işadamlarının Avrupa'da yatırım yapmış olacaklarının altını çizdi.

Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne girme sürecinde desteklediklerini söyleyen Babiuc, "Türkiye AB'ye girerse, bu sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da kazancı olur" diye konuştu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kocaoğlu, iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin giderek güçlendiğini belirtti. Romanya'da Türk müteşebbislerin ciddi yatırımları olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, karşılıklı yatırımların artmasının her iki ülkenin kalkınmasında büyük rol oynayacağını söyledi. Kocaoğlu, Romanya heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretin bölgede destek ve dayanışmayı geliştirmesini umduklarını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 17:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?