4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şarkılı protesto

İzmir'de önceki gece yağan yağmur sonucu binalarını su basan sanat merkezi yetkilileri, kapı önünde Nilüfer'in "Yağmurlu Bir Gündü" şarkısını söyleyerek belediyeyi protesto etti.

Güzelyalı 98 Sokak'ta bulunan Matine Suarı Sanat Merkezi'ni önceki gece yağan yağmur sonucu su bastı. Kapının önünde Büyükşehir Belediyesi'ni alkışla protesto eden sanat merkezi çalışanları ve öğrencileri, daha sonra Nilüfer'in "Yağmurlu Bir Gündü" şarkısını söyleyerek belediyeye gönderme yaptı.

Yol yapım çalışmaları nedeniyle sanat merkezinin kapısı önüne yaklaşık bir ton kum yığıldığını belirten opera sanatçısı Lütfü Tuna, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne telefonla ve dilekçeyle yaptıkları başvuruların dikkate alınmadığını söyledi. Önceki gece yağan yağmurda suyla beraber bütün kumun da sanat merkezi içine dolduğunu ifade eden Tuna, "Sanat merkezimizde sahne sanatları ve müzik dalları alanlarında eğitim alan 60 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilere bir süre ders veremeyeceğimiz gibi yaklaşık 1 hafta önce tamamladığımız yeni dekorasyonumuz alt üst oldu. Maddi zararımız yaklaşık 15 bin YTL. İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk ve tek özel opera grubu olduklarını ifade eden Tuna, düştükleri durumun gülünç olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 16:41:32
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 13:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?