4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şokla başlayıp mutlu bitti

İzmir'de, düğün gecesi salon kapalı olduğu için düğün yapamayan Mustafa-Aslı Ekmekçi çifti, sonunda muradına erdi. Tarihteki yanlışlık nedeniyle yapılamayan düğün, salon sahiplerinin jesti sayesinde dün gece, büyük bir coşku ile yapıldı. Genç çift, mutluluktan uçarken, "Bu komik anıyı, ileride çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağız" dedi.

İstanbul Telekom'da teknisyen olarak çalışan Mustafa Ekmekçi ile Bursa'da oturan Aslı Melek çifti, geçtiğimiz 15 Ağustos 2005 Pazartesi tarihinde, 300'e yakın davetlisiyle birlikte düğün yapmak için gittikleri İkiçeşmelik semtindeki Öznafiz Düğün Salonu'nu kapalı bulunca, büyük bir şok yaşamışlardı. Genç çift ve davetliler, kapıda 3 saat boyunca bekledikten sonra düğün salonunun kapılarını yumruklayarak üzüntülü bir şekilde geri dönmüşlerdi.

Taraflar, daha sonra biraraya gelerek bu yanlışlığı düzeltti. Düğün salonu sahipleri, genç çifte ücret almadan düğün yapacakları sözünü verdi. Beklenen düğün dün gece gerçekleştirildi. 6 yıldır bu işle uğraştığını ve böyle bir olayın da ilk kez başına geldiğini söyleyen düğün salonu sahibi Mehmet Masum Işık, yapılan hatanın bu şekilde telafi edildiğini söyleyerek, "Bu olay basında duyulunca tüm Türkiye'den bizi telefonla arayan vatandaşlar, bizi eleştiri yağmuruna tuttu. Genç çiftimizi biz de üzmek istemezdik. Ama gözden kaçan ufak bir dikkatsizlik, hepimizi çok üzdü. Ama onlar da bizi kırmayarak bu teklifimizi kabul ettiler. Biz de onlardan hiçbir ücret almadan, genç çiftimizin en mutlu günlerinde düğünlerini en güzel şekilde yaptık. Umarım bu olay onlar için kötü değil, tatlı bir hatıra olarak kalır. Çünkü onların mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur" dedi.

Gecikmeli de olsa 8 gün sonra yeniden davetlileri çağırarak düğün salonuna gelen genç çift, doya doya oynayıp dans etti. Daha sonra düğün pastalarını kesen Mustafa Ekmekçi ve Aslı Melek, "Bizlerde ilk önce çok üzülmüştük. Ama düğün salonunun yönetimi sağ olsun bizlerin gönlünü almayı bildi. Belki böylesi daha iyi oldu. Her şeyde bir hayır varmış demek ki. Bu sayede, evlendiğimizi herkes duydu ve gördü. Şu anda çok ama çok mutluyuz. Bu olay bizim için güzel bir anı olarak kalacak. Hiç unutmayacağız. Hatta bu komik anımızı ileride çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağız" diye konuştu.

Doyasıya oynayıp dostlarıyla birlikte eğlenen çiçeği burnunda genç çift, daha sonra gelin arabasına binip evlerinin yolunu tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 15:16:05
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 15:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?