8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Taksilerde havaalanı tarifesi kalktı

Türkiye'de sadece İzmir Adnan Menderes Hava Limanı taksilerinin gündüz uyguladığı gidiş ve dönüşlerdeki gece tarifesi, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Hava Limanı taksi ücretlerinde uygulanan yüzde 50 zamlı tarife değişti. Uygulanmasına 1977 yılında başlanılan tarife, bugünden itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili bilgi veren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu, uygulamanın İzmir halkının ve İzmir'e gelen konukların yararına olduğunu söyledi. Kurtoğlu, "Uzun süredir Odamızın ve Birliğimizin gündemini meşgul eden konuyu çözüme kavuşturduk. Geçtiğimiz yıl İstanbul, Ankara ve Antalya'da kaldırılan ve sadece İzmir Adnan Menderes Hava Limanı taksilerinin uygulamakta olduğu gündüz yapılan yolculuklardan alınan gece tarifesi uygulaması, aldığımız bu kararla kaldırılmış bulunuyor. Bu kararla havaalanı taksileri de metropol sınırları içinde çalışan taksilerle aynı fiyat tarifesini uygulayacak. Hava Limanı'nda çalışan taksilerimiz gündüzleri uyguladıkları gece tarifesini kaldıracak" dedi.

Uygulamanın kalkmasını savunan İzmir Adnan Menderes Hava Limanı Taksi Kooperatifi ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "1977 yılında alınan bu karar günümüz şartlarında işlevini yitirmesinin yanında, esnaf ve müşteri arasında da hoş olmayan tartışmalara neden oluyordu. Bu uygulamayı kaldırmamızla birlikte, İzmir metropolde çalışan tüm taksiler, gece tarifesini 24.00 ila 06.00 saatlerinde arasında uygulayacak" diye konuştu.
İzmirlilere de çağrıda bulunan Anık, "Artık taksi ücretleri el yakmayacak. İzmirlilerden de, havaalanlarına ulaşımlarda kendi özel araçları yerine taksilerimizi kullanmalarını istiyoruz. Böylece hava alanında trafik ve park yoğunluğunun da önüne geçilecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 19:13:37
Güncelleme :19 Nisan 2006 Çarşamba 19:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?