8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Tarihi Atatürk Lisesi'nde pilav günü

İzmir'in köklü liselerinden İzmir Atatürk Lisesi'nin Geleneksel Pilav Günü, tarihi lisenin bahçesinde gerçekleştirildi. Çok sayıda mezunun katıldığı günde farklı dönemlerden mezunlar hem dönem arkadaşları ile buluşma fırsatını hem de Atatürk Liseli farklı kuşaklarla kaynaşma olanağı yakaladı. 

İzmir Atatürk Lisesi Merkez binası önünde lisenin halk oyunları takımının gerçekleştirdiği folklor gösterisinin ardından, İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı ve İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nin bilgilendirilmesi, hayatta olan eski mezunların anılarını yeni nesiller ile paylaşması, lisenin geleceğine ilişkin bir vizyon ortaya konması amacı ile lisenin konferans binasında toplanıldı. İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı yeni Başkanı Prof. Dr. Rafet Kılınç, önceki dönem Vakıf üyelerine teşekkür plaketi verdi. İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Deneği Başkanı Dr. Taner Akman ise yeni kurdukları derneğin faaliyetlerini anlattı. Ayrıca İzmir Atatürk Lisesi'nin öğrencileri ile Kurtuluş Savaşı'nda oynadığı rol dolayısı ile İstiklal Madalyası istenmesi konusundaki girişimlerinden söz etti. 

Müdür İrfan Urhan'ın kapanış konuşması ardından mezunlar, İzmir Atatürk Lisesi Marşı'nı genciyle yaşlısıyla hep bir ağızdan söyleyerek pilav karıştırmak ve aile fotoğrafı çektirmek üzere yeniden Merkez bina önünde toplandı. Ardından her sene olduğu gibi bu sene de birlikte pilava kaşık sallamanın coşkusunu yaşadı.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 16:48:19
Güncelleme :9 Mayıs 2006 Salı 16:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?