8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Torun sahibi olmak için böbreğini kızına verdi

İzmir'de Hacer Toy, 2 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girdiği için çok istemesine rağmen ikinci kez anne olması doktorlar tarafından yasaklanan kızına böbreğini verdi.

7 yaşında bir kız çocuğu annesi olan 33 yaşındaki Sevim Sel, 2 yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye başladı. İkinci bir evlat sahibi olmak isteyen Sel, diyalize girdiği için doktorlar tarafından çocuk sahibi olmasının uygun olmadığını öğrenince üzüntüye boğuldu. Kadavradan bir yıldır böbrek bekleyen Sel'in çocuk hasretini gidermek için kızına İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla böbreğini veren Hacer Toy, "Kızım için böbreğim feda olsun. Böbrek bulunamayınca ben hiç düşünmeden vermeyi kabul ettim. İkinci çocuğuna sahip olmak isterken hastalığı ortaya çıktı, çok üzüldük. Kızım ikinci bir evlat sahibi olma mutluluğunu, torunum da kardeş duygusunu yaşasın istiyorum" diye konuştu.

Başarılı operasyonun ardından çok mutlu olduğunu söyleyen Sevim Sel ise, "Annem sayesinde ikinci çocuk hasretimi gidereceğim" dedi.

Anne kızı ameliyata alan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başarılı organ nakli ekibi Doç. Dr. Alp Gürkan, Opr. Dr. Serdar Kaçar, Opr. Dr. Can Varılsüha, Opr. Dr. Cezmi Karaca ve ekibi ameliyatın başarıyla geçtiğini açıkladı. Doç. Dr. Alp Gürkan, bir hafta içinde anne ve kızın sağlığına kavuşacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 20:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?