8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Trafiği rahatlatacak proje tamam

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından adliye çevresindeki trafik akışının rahatlatılması ve bölgenin imar planına uygun hale getirilmesi için başlatılan proje tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin trafik yoğunluğu açısından kilit noktalarından olan bulvar ve caddelerde araç ve yaya trafiğini düzenlemeye yönelik çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Bu anlayış doğrultusunda düzenlemesini gerçekleştirdiğimiz yerlerden biri de İzmir Adliyesi çevresi. İzmirliler tarafından yoğun olarak kullanılan bu bölgede trafik akışının rahatlatılması ve düzenli hale gelmesi için başlattığımız çalışmaları tamamladık. Yeşillendirme çalışmalarımız da tamamlanmak üzeredir" dedi.

Adliye çevresinde yapılan çalışmalar kapsamında 3 adet yeni kavşak oluşturuldu, mevcut kavşak da düzenlendi. Ayrıca, Manas Bulvarı'nı Bornova 286 Sokak'tan Sakarya Caddesi'ne bağlayan yeni bir imar yolu açıldı. Araçların yeni yolla adliyeden Bornova'ya daha kısa sürede ulaşması sağlandı.

Düzenlemenin ardından proje koridorunda yer alan ve imar planında yeşil alan olarak belirtilen bölgelerde de yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Orta refüj, kavşak ve imar planında yeşil alan olarak görünen bölgelere bin 500 adet çam, leylandi, diş budak, ladin, süs elması, top akasya, palmiye ve şamarob ağacı ile kartopu, bodur pitasporum, döken kotonester, konik ardıç, yayılıcı ardıç, dresena, abelya, şimşir, ispirye, taslan, zakkum, çalıoya, Japon ayvası, Fransız gülü, dökmeyen kotonester cinsi çalı grubu bitki dikilerek yeşil alanlar oluşturuldu. Ayrıca yine bu bölgelere 6 bin adet sarı ve turuncu renkli kadife çiçekleri dikildi. Yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 18:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?