4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ünlü işadamından meydanda mehterli sünnet

İzmir'in tanınmış işadamlarından İbrahim Topçu, ailelerinin maddi durumu yeterli olmayan 48 çocuk için mehterli sünnet töreni düzenledi. Buca, Şirinyer, Karabağlar, Yenişehir başta olmak üzere birçok semtte çeşitli nedenlerle sünnet olamayan kimsesiz çocuklara işadamı İbrahim Topçu sahip çıktı. Turgutlu Has Mehter Takımı'nın da katıldığı etkinlik çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören yapıldı. Çevredeki vatandaşların da törene katılmasıyla, meydanda adeta cümbüş yaşandı.

İşadamı Topçu, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri bir sünnet törenini daha yerine getirdiklerini belirterek, "Maddi durumları elverişli olmayan ailelere kucak açıyoruz. Bu bir sosyal dayanışmadır. Etkinliğimiz Buca Şirinyer Tren İstasyonu içerisindeki Lokomotif Düğün Salonu'nda yapıldı. Ancak biz çocukları her sünnet töreninin bir parçası olan sünnet çocuğu gezdirme etkinliği çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı'na getirdik. Burada hem Atamız'a saygı duruşunda bulunduk hem de halkımıza bu etkinliği duyurduk. Mehteran takımının gösterisi ise etkinliğimize renk kattı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 18:46:38
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 18:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdoğan erkeser IP: 85.100.252.xxx Tarih : 29.08.2005 11:33:21
gerçekten taktire deger bir davranış.İbrahim topçu yu tebrik ediyorum.parası bol işadamlarına inşallah bu bir örnek olur..