8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ünlü şair İzmir'de anılacak

Türk şiirinin ustalarından Can Yücel anısına her yıl Datça'da düzenlenen "Can Şenliği"nin 6.'sı, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 29-30 Nisan 2006 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek.
 
Şiirin büyük ustası Can Yücel, doğumunun 80. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde ailesi ve çok sayıda sanatçının katılacağı bir şenlikle anılacak. Toplumsal eleştirileri, kendine özgü düşünce yapısıyla tanınan ünlü şair Can Yücel, aynı zamanda iyi bir İzmir dostu ve aşığı olarak tanınırken, şiirleri, müzik dinletileri, paneller ve adına açılan sergilerle yaşatılacak. Can Yücel'in anısına düzenlenen Can Şenlikleri'nin bu yıl İzmir'de yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Can Yücel, Türk şiirinin yüz akı, iyi bir Türk aydınıydı. Aynı zamanda bir İzmir aşığıydı. Bu usta şairimiz ve aydınımızı sanatçı dostları, ailesi, Türkiye'nin dört bir yanından kentimize gelecek şairler ve İzmirliler'le hep birlikte anacağız" dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Pen Yazarlar Derneği Türkiye Merkezi ve TÜYAP işbirliğiyle düzenlenen "Can Şenliği 2006" etkinlikleri 29 Nisan Cumartesi günü saat 17.00'da Gündoğdu Meydanı'nda "Balkanatolia" topluluğunun konseriyle başlayacak. Saat 18.00'da yine Gündoğdu Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Can Yücel'in ailesi ve dostlarıyla birlikte "Can Yücel 80 Yaşında" sergisinin açılışı yapılacak. Ardından Ataol Behramoğlu, Nevzat Çelik, Müslim Çelik, Mehmet Çetin, Cezmi Ersöz, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, Sezai Sarıoğlu, Dinçer Sezgin, Halim Yazıcı ve Ünal Ersözlü'nün katılacağı bir şiir dinletisi yer alacak.
 
Şenliğin ikinci gününde ise, İzmir TÜYAP Kitap Fuarı'nda iki panel düzenlenecek. Pen Türkiye Merkezi Başkanı Vecdi Sayar'ın yöneteceği "Can Yücel 80 Yaşında" başlıklı panele Nevzat Çelik, Ahmet Telli, Enver Ercan ve Eşber Yağmurdereli katılacak. Aynı gün yine Kitap Fuarı'nda Sina Akyol yönetimindeki "Şiirde Hiciv" konulu panelde ise Zeki Coşkun, Mehmet H. Doğan, Sezai Sarıoğlu ve Metin Üstündağ konuşacak.
 
Şenlik, 30 Nisan Pazar günü saat 20.00'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde Haluk Çetin ve Vedat Sakman'ın "Nazım Hikmet'ten Can Yücel'e Şiirimizin Müziği" isimli dinletisiyle sona erecek. Etkinlikte 25 şairimizden yapılan besteler ve Can Yücel'den şiirler seslendirilecek.
Şenlik kapsamında Penguen ve Hayvan çizerleri tarafından hazırlanan "Çizgilerle Can Yücel" sergisi de, İzmir Kitap Fuarı'nda fuarın son gününe kadar açık kalacak.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 21:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Turan KOÇ IP: 85.97.199.xxx Tarih : 1.05.2006 22:00:18
Dedğerli büyük insan Nazım üstad tan sonra gelen büyük insanın ölse de içimizdedir. bizler var oldukça yaşayacaktır. rahmetle anıyor ruhu şadolsun diyorum.