8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yollardaki bilgi levhalarının sayısı arttırılıyor

İzmir'de teleskobik direkli, gece de görünebilen bilgi levhalarıyla donatılan kavşak sayısı, 200'den 300'e çıkarılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını rahatlatacak, kazaları azaltacak yol - kavşak ve kaldırım düzenlemelerinin yanı sıra, kavşaklardaki yön levhalarını da yeniliyor. Belirlenen 100 kavşağa daha bilgi levhaları takılıyor. Teleskobik direkli ve gece de görünebilen levhalar sayesinde hem sürücüler hem de yayalar, ulaşmak istedikleri yerleri rahatça bulabilecek.
2005 yılı içerisinde trafiğin yoğun olduğu 200 kavşağa, 550 teleskobik direk ve bu direklere 850 adet bilgi levhası monte eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik İşleri Müdürlüğü, kentin değişik bölgelerinde bulunan 100 kavşakta daha çalışmalara başladı. Turan Köprülü Kavşağı, Smyrna Kavşağı, Marina Kavşağı, Poligon kavşakları düzenlenerek bilgi levhaları takıldı.

Çalışmalar kapsamında başta sinyalize olmak üzere, sinyalize olmayan ve yeni yapılan kavşaklar bilgi levhaları ile donatılıyor. Kent bütününde gerçekleştirilmekte olan çalışma kapsamında 275 teleskobik direk dikilecek ve bu direklere 400'ün üzerinde yön levhası monte edilecek. Böylece yön levhaları ile donatılmış kavşak sayısı 300'ü, takılan levha sayısı ise bin 200'ü aşmış olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yenilenen ve yeni yapılan bulvarları, caddeleri, kaldırımları ve meydanlarıyla giderek çağdaş bir kent kimliğine büründüğünü ifade etti. İzmir'in temel sorunlarını çözecek projeleri yaşama geçirirken, her bakımdan daha düzenli, trafiği kurallı, istenilen yere kolayca ulaşılabilen bir kent oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Düzenlenmiş ve bilgi levhalarıyla donatılmış kavşaklar da bizi bu hedefe götürecek çalışmaların bir parçasıdır. Trafiğin güvenli bir şekilde akması, İzmir'de yaşayan veya kente gelen konuklarımızın ulaşmak istedikleri yeri kolaylıkla bulabilmesi için öncelikle kent merkezindeki yön levhalarını yeniledik. Şimdi de bu çalışmayı tüm ilçelerimize yayıyoruz ve yeni oluşturduğumuz kavşaklara da bilgi levhaları takıyoruz".

Özel malzeme kullanılarak üretilen levhalar gece görünürlüğü de sağlıyor. Karayolları standartlarında uygun harf yükseklikleri ve ebatlarıyla sürücüler levhaları rahatlıkla görüp okuyabiliyor. Özel olarak kaplanmış alüminyum saçtan yapılan levhalar paslanmıyor.Direklerin teleskopik sistemi, ihtiyaç halinde yeni bir direk satın almadan aynı direğe 4 adet bilgi levhası montajına olanak sağlıyor. Yayalar levha altlarından eşyalarıyla (örneğin şemsiye) rahatlıkla geçebiliyor. Sürücüler levhaları kolaylıkla görebiliyor. Özel boya ile kaplanan direkler paslanmıyor. Kelepçeli montaj sistemiyle monte edilen direklerin kaza nedeniyle hasar görmesi halindeyse, kazı işlemi yapmaya gerek kalmadan yeni direkle değiştirilebiliyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 08:54:41
Güncelleme :11 Nisan 2006 Salı 19:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?